Hırsızlıktan önce sayın Başbakan’la temas kurun


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan’a Deniz Feneri davasıyla ilgili çok sert eleştirilerde bulundu: Bakanlar Kurulu işi gücü bırakmış, savcılarla uğraşıyor. Ey hırsızlar, ey yolsuzluk yapanlar; hırsızlık yapmadan önce Başbakan ile irtibat kurun. Başbakan’ın iş yükü fazla olabilir; köstebek bir bakan var, ona ulaşın!

“Hırsızlık yapmadan önce Başbakan’la temas kurun”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ey hırsızlar, ey yolsuzluk yapanlar; hırsızlık yapmadan önce Başbakan ile irtibat kurun. Başbakan’ın iş yükü fazla olabilir köstebek bir bakan var ona ulaşın” dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasının büyük bölümünü Deniz Feneri e.V davasına ayırdı. “Deniz Feneri davasında ahlak ve insanlık orada iflas etmiştir” diyen Kılıçdaroğlu. “Bir Bakanlar Kurulu bütün görevini bırakmış savcılarla uğraşıyorlar. Bakanlar savcının peşinde savcılar da hırsızların peşinde. Bu dava sayın Başbakan’ın yakın arkadaşlarına hırsızlık yapabilirsiniz demektir. Ey hırsızlar, ey yolsuzluk yapanlar; hırsızlık yapmadan önce Başbakan ile irtibat kurun. Başbakan’ın iş yükü fazla olabilir köstebek bir bakan var ona ulaşın. Sayın Arınç, tutuklu vekiller ve RTÜK Başkanı ile ilgili muhalefet etti ama onlar sırtını Erdoğan’a dayadı. Sayın Arınç, Deniz Feneri hakim ve savcıları 11 yıl mahkumiyetle nasıl yargılayacaksınız? Sayın Arınç, sizin vicdanınız yok mu?” şeklinde konuştu.

Çatışmacı zihniyet
Kılıçdaroğlu, “Bir toplumun fay hatları vardır. O fay hatlarını tetiklerseniz ayrışma yaratırsınız. Bunun adı bölücülüktür. Bu memleketi niye bölüyorsunuz? Eğer din üzerinden oy topluyorsan o oyların tamamı haramdır sana. Mezhep çatışmasının içine bütün İslam dünyası çekiliyor. Bu coğrafyada birliği ve kardeşliği sağlamaya yönelik tek ülke var o da Mustafa Kemal’in Türkiyesi. Şimdi kalkmışsın ırk ve meshep çatışması getiren bir zihniyetin taşeronluğunu yapıyorsun” dedi.

“Din tüccarısın”
Başbakan Erdoğan’ın din tüccarlığı yaptığını belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Irak’ta 1.5 milyon insan öldürüldü. Sesin çıkmadı, dilsizleştin. Haksızlık karşısında senin dilin sustu. Sen kalkmışsın bir de bana ahlak dersi veriyorsun. Kusura bakma sayın Başbakan sen dindar değilsin, din tüccarısın. İnançların tüccarısın. İstismar ettiğin dindar kesimi kurtarmak da CHP’nin boynunun borcudur. Uludere’de 34 yurttaşımız öldürüldü. Sorumlusu kim? İstihbaratı nereden aldın arkadaş? Çıkıp istihbaratı nereden aldığını söyleyemiyor. Açıkla kardeşim ’Oyuna geldim, kandırıldım’de. Söylemiyor, söyleyemiyor. Sen yabancı devletlerden aldın bu istihbaratı. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarını savunacak en son Başbakansın.”

Erdoğan’a “Seni gidi mösyö” diye seslendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grubunda yaptığı konuşmasında öne çıkan bir bölüm de Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Seni gidi mösyö!” şeklinde hitap etmesi oldu. Başbakan Erdoğan’ın Fransa’ya yönelik yaptırımlarımız olacak açıklamasından sonra Fransa’ya ihaleler verildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Daha soykırım yasasının mürekkebi kurumadan, Fransa’ya tavizler vermeye başladınız. Seni gidi mösyö!” diye konuştu. Başbakan’ın bir CHP takıntısı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “En son katsayı düzenlemesini bir kez daha Danıştay’a götürdüler. ’Niye İmam Hatiplerden rahatsız oluyorsunuz. Dindar nesiller yetişmesin mi istiyorsunuz?’ diyor. Danıştay’a CHP’nin değil de iki kişinin başvuru yaptığını bilmemesine imkân yok. Bir başbakana yalan söylemek yakışır mı? O koltukta oturuyorsun. Bu benim onuruma dokunuyor. Yalan söylemek ancak sana yakışır” diye konuştu.

“Tüzüğümüze göre iki kurultayı birleştirmemizin imkanı yok”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partide tartışmalara neden olan kurultay çalışmalarıyla ilgili iki kurultayı peş peşe yapılacağını söyledi. Partisinin grup toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıltalayan Kılıçdaroğlu, “26 Şubat’ta ilk kurultay. İkincisi de o da yarın (bugün) ilan edilecek. İkisini birleştirme olanağımız yok tüzüğe göre, dokunamıyoruz, ayrı ayrı yapacağız” dedi. “Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nu Anayasa Mahkemesine götürme düşünceniz var mı” sorusuna da Kılıçdaroğlu, “Görüşüyoruz, arkadaşlarla görüşüyoruz” yanıtını verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise ikinci kurultayın tarihini 1 Mart olarak açıkladı. Tanrıkulu, “Partimizin hukuku ne gerektiriyorsa onu yapacağız. Parti hukukuna göre yeterli sayıda delege başvurusunu yaptı. O gündemle toplanacak. Ayrıca Genel Başkanımızın tüzükten kaynaklanan yetkisi var. Bizim önümüze gelen sınırlı bir tüzük değişikliği vardı. Biz tüzükte bütün antidemokratik hükümleri gözden geçireceğiz. Parti içi demokrasiyi esas alan, çoğulculuğu esas alan, katılımcılığı esas alan, üyelik hukukunu öne çıkaran bir tüzük planlıyoruz. Bütün örgütlerden gelen öneriler dikkate alınacak 26 Şubat’ta. Tüzükte bütün anti-demokratik hükümler gözden geçirilecek, baştan sona değiştirilecek” dedi.

Gündem açıklandı
Öte yandan CHP’nin 26 Şubat Pazar günü gerçekleştirileceği 16. Olağanüstü Kurultayı’nın gündemi gazete ilanı ile duyuruldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla yer alan ilana göre, Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak kurultayın gündemi, “açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurultay başkanlık kurulunun seçimi, genel başkanın açılış konuşması, kurultay tüzük komisyonunun oluşturulması, tüzüğün değiştirilmesi konusunda Tüzük Komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi ve onaylanması ile kapanıştan” oluşuyor.

(ANKA)
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)