İlker Paşa birçok kez ölümden döndü


Pamukoğlu, Murat Başbuğ’un babasının neredeyse şehit düşeceği sözlerini doğrulayarak “İlker Başbuğ bir kez değil, birkaç kez şehitliğe çok yaklaştı” dedi.

İlker Paşa birçok kez ölümden döndü
Genelkurmay eski başkanlarından İlker Başbuğ’un oğlu Murat Başbuğ’un adres gösterdiği HEPAR Genel Başkanı ve emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu Yeniçağ’a konuştu. Pamukoğlu, Murat Başbuğ’un “Babamın bir çatışmada şehit düşmesini emir astsubayı önledi” sözlerini doğrulayarak, “İlker Başbuğ bir kez değil, birkaç kez şehitliğe yaklaşmıştı” açıklamasını yaptı. Pamukoğlu, İlker Paşa’nın ölümden dönüşüyle ilgili şöyle konuştu: “Olay 1995’te gerçekleştirilen Çelik-1 Harekatı sırasında yaşandı. PKK kamplarına yapılan en büyük harekattı. Tam 37 gün süren bir çatışma oldu. Ben zaten 2 yıldır Hakkari’de Dağ ve Komando Tugayı’ndaydım. Operasyonu da ben yönetiyordum. Operasyon sırasında, Hakkari altındaki kamplarda Hakurk ve Basyan kampında çatışmayı yürüttüm. Bu doğudaki bölümdü. Batıda ise yani Çukurca’nın altındaki Zap kampında çatışmayı o zaman Diyarbakır’dan gelen Tümgeneral İlker Başbuğ yönetti. İşte ölümle de bu sırada karşılaştı. Çukurca Zap kampı bölgesinde...”

Emir astsubayı kurtardı
“Çelik-1 operasyonunda yüzlerce çatışma olmuştu. Başbuğ, ölümle bu çatışmalar sırasında karşı karşıya geldi ama sadece bu değil, onlarca yüzlerce çatışma içinde ölümü defalarca atlattı. Ama ölümle yüz yüze kaldığı en önemli örnek budur. Çatışma, vadide bir dağ geçidinde meydana geliyor. Yani bir çok yerden ateş altında kalıyorsunuz. O sırada, bir dakika önce yaşıyorsanız, bir dakika sonra ölü olabilirsiniz. İşte o anlardan birinde tam Başbuğ vurulacakken emir astsubayı engellemiş. Ama bizim için kurtuluş şekli hiçbir anlam taşımaz. Bizde ölümle yüz yüze geldiniz mi, gelmediniz mi? Bundan bir şekilde kurtuldunuz mu, bu konuşulur.”
Bu harekata katılan bütün birlikler zamanın Başbakanı tarafından ödüllendirilmek üzere Mardin’de toplandı. Resmi geçide de katıldılar. Terör sözcüğü artık sıradanlaştı. Her şey için kullanılmaya başlandı. Bu çok tehlikeli ve huzur kaçırıcı. Terör, eylemin doruk noktasıdır, en uç noktadır. Herkese teröristbaşı denirse bunun önü alınmaz. Yarın başka hükümet gelirse size de terörist derler. Herkesin bir dönemi var, medeniyetlerin bile... Bir yere kadar çıkılır, sonra inilir. Başkaları gelir, siz işinizi düzgün yapmazsanız yarın aynı şeylerle suçlanırsınız.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)