Kanada vatandaşlarının Süriye'yi terk etmelerini istiyor


Yurttaşlarına daha önce birkaç kez Suriye'yi terk etmeleri çağrısında bulunan Kanada, bu kez 14 Ocak'a kadar süre verdi.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ve Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Diane Ablonczy yaptıkları ortak açıklamada, ''Suriye'deki vatandaşlarımızdan bu ülkeyi gönüllü olarak terk etmelerine ilişkin resmi çağrımız, 14 Ocak 2012 Cumartesi günü sona erecektir. Suriye'deki Kanada vatandaşları, onların bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocuklarının, bu ülkeyi terk etmelerine yardımcı olmak için Şam'daki elçiliğimiz cuma ve cumartesi günü de hizmet verecektir. Tüm vatandaşlarımızı, bu hızlandırılmış hizmetten bir an önce yararlanıp Suriye'yi terk etmeye davet ediyoruz. Güvenlik durumunun bozulması nedeniyle, önümüzdeki günlerde elçilik hizmetleri durdurulabilir ya da askıya alınabilir'' dediler.

Kanada Dışişleri Bakanlığı, son aylarda defalarca anons yaparak, Suriye'deki yurttaşlarından bu ülkeyi terk etmelerini istemişti. Kanada makamları, bunun için ilk kez tarih açıklamış oldu.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)