Kenan Evren konuştu: Koçlar gibi yargılanırım


12 Eylül Askeri Harekatının lideri 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Milli Güvenlik Konseyi Üyesi (MGK) Tahsin Şahinkaya hakkında hazırlanan iddianamede, ömürboyu hapis cezası istenirken, Evren ve Şahinkaya, avukatları Ömer Nihat Özgün aracılığıyla SÖZCÜ’ye yaptıkları açıklamada “Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde çıkar koçlar gibi yargılanır, hesabımızı veririz” dediler.

Avukat Özgün, Evren ve Şahinkaya’nın aynı ifadeleri kullanmasına kendisinin de şaşırdığını belirtti. Cumhuriyet Savcısı Kemal Çevik tarafından hazırlanan iddianamenin Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildiğini, ancak mahkemenin henüz iddianameyi kabul edip etmeme konusunda karar vermediğini belirten Avukat Ömer Nihat Özgün, “Ancak, iddianamenin belki 15 günlük inceleme süresini beklemeden daha erken kabul edileceğini sanıyorum. Ancak, o zaman nelerle suçlandığımızı öğrenmiş olacağız” dedi.

Evren: Maraş’la, Çorum’la ne ilgim var
Sağlık sorunları nedeniyle sık sık Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesine giden ve orada ağır ameliyatlar geçiren 96 yaşındaki Kenan Evren, Ankara’ya gidiş-geliş zorlukları nedeniyle bir yıl önce Ankara’ya yerleşti.

Evren, avukatına neyle suçlandığını sordu. Ancak Avukat Özgün, iddianame kendilerine henüz verilmediği için iddianamenin içeriği hakkında bilgiye sahip olmadığını, basında yer alan haberlerle ilgili olarak Evren’in sözlerini şöyle aktardı:

“Basında, Kahramanmaraş olaylarından, Çorum olaylarından söz ediliyor? Benim Kahramanmaraş’la, Çorum olaylarıyla ne ilgim var? Ben, dava açılacağını tahmin ediyordum. Belki de böyle bir dava açılması hakkımızdaki iddiaların cevaplandırılması için bir fırsat olur. İddianame çıkar çıkmaz, neyle suçlandığımı öğrenip hemen savunma hazırlıklarına başlayalım.”

Şahinkaya: verilmeyecek hesabım yok
Hakkında dava açılmak üzere iddianame hazırlandığını avukatı Özgün’den öğrenen MGK üyesi eski Hava Kuvvetleri Komutanı 87 yaşındaki Tahsin Şahinkaya, “Verilemeyecek hesabımız yok” dedi.

6-7 sayfalık ifadeler
Avukat Ömer Nihat Özgün, Evren ve Şahinkaya’ya 12 soru yöneltildiğini, sorulara verilen cevapların toplam 15 sayfayı bile bulmadığını ifade etti, “İddianamenin 80 sayfaya nasıl çıkarıldığına hayret ettim. Evren ve Şahinkaya ile ilgili iddianame bile ortadan çıkmadan saldırılar başladı. Burada hukuk etkileniyor, masumiyet karinesi dikkate alınmıyor. Sayın Evren de, Şahinkaya’da son derece üzgünler. Özellikle, haklarında yurtdışı yasağı istendiğine ilişkin haberler üzdü. Sanki, bu insanlar kaçacakmış gibi algı doğmasına neden oldu” dedi.

Saygı Öztürk
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)