KKTC'de Pazartesi Okullar ve Devlet Daireleri Kapalı


Vefat eden KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kızı Ender Vangöl, babasının, son saatlerini ağlayarak anlattı. KKTC'de Denktaş'ın ölümü nedeniyle bir haftalık yas ilan edildi.

Geceyi hastanede babasının yanında geçiren Denktaş'ın kızı Ender Vangöl, KKTC eski liderinin, solunum cihazına bağlanmadan önce yoğun bakımdaki anlarını Anadolu Ajansı ile paylaştı.

Kızıyla konuşmasında, eşi Aydın Denktaş'a olan sevgisini, evlatlarına bağlılığını dile getirerek, Rum tarafına mesaj gönderen Rauf Denktaş, Kıbrıs müzakerelerinden de bahsetti.

Vangöl, Denktaş'ın, nefes alamaz durumdayken bile eşi Aydın Denktaş için sürekli “Sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar..” şarkısını söylediğini, kendisinin de şarkıya eşlik ettiğinde, “Sizleri kaybetmekten korkuyorum” dediğini aktardı.

RUM LİDERLERE SESLENDİ

Babasının, Rumca bir şeyler söylediğini, “Rumca anlamıyorum baba, İngilizce ya da Türkçe konuş” dediğini anlatan Ender Vangöl, babasının, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile diğer Rum liderler için, “(Söyle kendilerine, burası bağımsız bir cumhuriyettir' dedi ve 'Hristofyas' diye bağırdı” ifadesini kullandı.

Ender Vangöl, Denktaş'ın, Kıbrıs müzakerelerinden bahsettiğini, toprak ayarlamalarına, iskana değindiğini ve “Nasıl olacak, nasıl yerleşecek bu insanlar?..” dediğini kaydetti.

"BENİ EVİME GÖTÜRÜN"

Babasına, “bunları düşünmemesi gerektiğini” söylediğini, ancak Denktaş'ın “Benim düşünmem gerek” diye yanıt verdiğini dile getiren Ender Vangöl, sabah saatlerinde de “Beni evime götürün” dediğini, kendisinin de “Biraz daha güçlen evimize gideceğiz” karşılığını verdiğini söyledi.

Nefes almada zorlandığını ve doktorun geldiğini, doktorun, “Bu işlemi yaparken her an kalbi durabilir” dediğini anlatan Ender Vangöl, babasının başında yalnız olduğu için buna kendisinin karar vermediğini, doktorun da, “Denktaş Bey böyle bir müdahale yapmam lazım, ne dersiniz” diye babasına sorduğunu ve babasının da “Ne gerekiyorsa yapın” diye izin verdiğini anlattı.

Babasının nefes almakta zorlandığını, gece boyu konuştuklarını, konuştuklarının zaman zaman anlaşılmadığını ifade eden Ender Vangöl, “Ama hiç bir zaman bilincini kaybetmedi, son ana kadar” dedi.

20 OCAK'A KADAR YAS İLAN EDİLDİ

KKTC'de Denktaş'ın ölümü nedeniyle 20 Ocak'a kadar yas ilan edildi. Okullar ve devlet dairelerinin de Pazartesi günü kapalı olacağı bildirildi.

HRİSTOFYAS BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Kıbrıs Rum kesimi lideri Dimitris Hristofyas bugün KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu arayarak, başsağlığı diledi.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)