Klıçdaroğlu'ndan Haberal mesajı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tutukluluğunun bininci günü nedeniyle mesaj yayımladı.

CHP basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu mesajında, İzmir milletvekili gazeteci-yazar Mustafa Balbay'dan sonra, Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın da ''Silivri Toplama Kampı''nda bininci gününü doldurduğunu belirterek, ''Bugün milletvekillerimiz Haberal ve Balbay ile birlikte, analarının sütü kadar temiz ve kutsal oylarla seçilen 8 milletvekili tutuklu olarak ceza ve eza evlerinde yatıyor. Bu nedenle, adalet duygusu körelmiş, hukuk adına vicdanları paslanmış, milli irade, milli irade deyip, milli iradenin gasbına ses çıkarmamış, bu gasba boyun eğmiş olanların ayıbına dikkat çekmek istiyorum'' ifadesine yer verdi.

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan Yardımcıları, Bakanların, en etkili ve yetkili makamda bulunanların açıklamalar yaparak, uzun tutukluluk sürelerine karşı olduklarını söylediklerini, 'rahatsızız' dediklerini belirten Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Sormak istiyorum. Gerçekten rahatsız mısınız? Milli iradenin gasbı sizi rahatsız ediyor mu? Yine sormak istiyorum, samimi misiniz? Eğer samimiyseniz, sizden olanların sorunlarını çözmek için yasa çıkarmak dahil her yola başvuran sizler, özel yetkili mahkemelerin toplama kampına doldurduğu saygın ve seçkin insanlar için neden kılınızı kıpırdatmıyorsunuz? Öyle anlaşılıyor ki sizlerin samimiyeti de makamlarınızdan kaynaklanan güçleriniz de sadece sizden olanlar için geçerli.
Sizler, sizin gibi düşünmeyenlere karşı samimiyetinizi değil, hukuk devleti adına size emanet edilen gücünüzü değil, AKP'nin yarattığı sivil diktanın gücünü kullanıyorsunuz. Sizlerin bu samimiyetsiz tavrınız nedeniyle de milletvekilimiz Haberal bin günden beri Silivri Toplama Kampı'nda tutuluyor.
Ama şunu açık açık belirtmek istiyorum ki Haberal da Balbay da özgürdür. Tutuklu olan sizlerin hukuku ayaklar altına almış vicdanlarınızdır. Tutuklu olan, CHP-AKP mutabakat metnine imza attıktan sonra, attığı imzanın namus olduğunu unutanların devlet ve siyaset adamlığıdır. CHP milletvekilleri Mustafa Balbay'ın bin günden fazla, Mehmet Haberal'ın bin gündür cezaevinde bulunduğu, toplam 8 milletvekilinin tutuklu olduğu günümüzde, yaşamları boyunca özgürlüklerinden ödün vermemiş milletvekili arkadaşlarımızın bundan sonra da nerede olurlarsa olsunlar özgürlüklerinden, kimlik ve kişiliklerinden zerre kadar ödün vermeden, demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini biliyor, kendilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.''

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)