Korumalar, CHP heyetini Uludere yolunda niçin bıraktı?


Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde 35 vatandaşımızın öldürülmesi üzerine bu köye gitmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, son anda helikopter verilmesinden vazgeçilirken, asıl skandalı Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin SÖZCÜ’yle açıkladı. Tekin, “Bize eşlik eden iki özel harekat ekibinin bulunduğu araçlar, bizi köye götürmedi. Köye 5 kilometre kala dağ başında yalnız bırakıldık. O tehlikeyi yollarda ana muhalefet partisi genel başkanının korumasız bırakılması büyük bir skandaldır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Van’dan Ortasu köyüne gitmesi için helikopter tahsis edildiğinin Van Valisi tarafından belirtildiğini kaydeden Gürsel Tekin, “Ancak, son dakikada helikopter verilmeyeceği söylendi. Bize eşlik etmek üzere içinde özel harekat
polislerinin bulunduğu iki şortlant görevlendirildi” dedi.

Koruma aracı olmadan gittiler
Van’dan iki şortlant eşliğinde yola çıkan CHP Genel Başkanını, Van polisi Bitlis’e, Bitlis polisi Siirt, Siirt polisi de Şırnak Özel Harekat polislerine teslim etti. 5’er kişilik polis özel hareket timlerinin yer aldığı şortlantların birisinin Kılıçdaroğlu’nun aracının önünde, diğerinin arkadan geldiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şunları anlattı:

“Önde giden Özel Harekat aracı durdu ve bize daha gazla gitmeyeceklerini, dönüş içinde de aynı yerde bekleyeceklerini söyledi. Oysa, köye henüz 5 kilometre vardı. Polisler, gitmeleri halinde kendilerine bir saldırı olabileceğini söylediler ve Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürü ile bu durumu değerlendirdiler. Sonuçta, bizimle gelmeyeceklerini söylenince, biz de ‘Allah büyüktür’ deyip kalan yolu ek koruma önlemi olmadan kendi imkanlarımızla köye ulaştık.”

“Böyle rezalet görmedim”
Dağ başında ve her an terör eyleminin yaşanabileceği yörede kendilerinin korumasız bırakıldığını kaydeden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dağ başında ve kritik bir yörede, bu ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanının güvenliği için ek bir önlem alınmıyor. Önce helikopterimiz iptal edildi, sonra korumalar bizi dağ başında bıraktı. Ben böyle bir rezalet ne görmüş, ne de duymuştum. Tek başımıza Ortasu köyüne gittik.”


SÖZCÜ’nün görüştüğü bir emniyet yetkilisi ise Ortasu köyünde havanın gergin olduğunu, özel harekat timlerinin köye gitmesi halinde onlara dönük tepki olabileceğini değerlendirdiklerini, o yüzden Kılıçdaroğlu’na eşlik edemediklerini söyledi. Aynı yetkili, “doğrusu buydu. Aksi halde hem bize, hem CHP Genel Başkanına dönük tepkiler olurdu. Oradaki havayı değerlendirip böyle karar verdik” dedi.

Saygı Öztürk
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)