Kırmızı plakalı saltanat arabaları


TBMM, araç filosunu 2012 modellerle yeniledi. TBMM Başkanvekillerine Audi A6, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, komisyon başkanları için de 52 adet Passat marka araç kiralandı. Araçlar, dün ilgilere teslim edildi.

TBMM Genel Sekreterliği tarafından kiralanan ve kırmızı plakaları takılan toplam 56 ardaç için yıllık 168 bin lira ödeme yapılacak. Araçların sürücü ve akaryakıt giderleri dışınrdaki giderleri ise yüklenici firma tarafından karşılanacak.

Danışman ve yardımcıları

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerine gönderdiği yazıda görevlendirilecek sekreter, danışman ve şoför maaşlarının memur zammından önceki halini bildirdi ve milletvekillerinden çalışacakları 3 personelin ismini kendilerine ulaştırılmasını istedi.

Buna göre, Milletvekili danışmanının aylık maaşı 4 bin 69 lira, adı değişerek ikinci danışman olan sekreterlere 3 bin 566 lira, üçüncü personel olarak çalıştırılması öngörülen şoförlere de maaşı ise 2 bin 87 lira olarak belirtildi. Yazıda, bu maaşın memur zamlarının yürürlüğe girmesiyle birlikte yeniden zamlanacağına da dikkat çekildi.

Çiçek’in milletvekillerine gönderdiği yazıda milletvekillerinin üç personel ismini belirleyerek İnsan Kaynakları Başkanlığı’na bildirmeleri istendi. Görevlendirilen personelle sözleşme yapılacak ve Meclis personeline sağlanan mali ve soysal haklardan yararlandırılacağı belirtildi.

Havuzdaki personelin durumu
TBMM Teşkilat Yasası’nda yapılan değişiklik sonucu 400’ün üzerinde personel “açıkta” kaldı. Bunlara şu anda hiçbir iş yapmadan ödeme yapılıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanrlığında yaphılacak “Divan”da, personelin durumu ele alınacak. (Saygı ÖZTÜRK)

TBMM’nin ihtiyaç duyduğu personelin, açığa çıkanların sınava girmesiyle karşılanması, daha önce bakan ve üst düzey yetkililerin sekreterliğini yapanlar için ayrıcalık tanınması planlanıyor.

Saygı Öztürk
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)