Meclis TV'de yat, uzan, para kazan




TBMM’den maaş almalarına rağmen sayıları bile bilinmeyen “danışılmayan danışmanlar” skandalından sonra, çoğu eski ve yeni milletvekili yakını olan ve haftada sadece 15 saat yayın yapan Meclis TV’de toplam 57 kişinin çalıştığı, bunların da “iş yokluğu” yüzünden TBMM’ye gelmediği belirlendi.
Meclis TV’ye bir bölümü hiç sınava girmeden yerleştirilen, aylık yayın toplamı 60 saati bile geçmeyen Meclis TV’de, bu kadar çok personel bulunmasına, TV’nin ilk döneminden bu yana görev yapanlar da isyan ediyor. Gödrev ve pozisyonlarına göre maaşları değişmekle birlikte önemli bir bölümü 3 bin lira civarında maaş alan Meclis TV çalışanları, personel fazlalığı yüzünden çoğu kişinin hiç görev yapamadığını, bunun sorumlusunun da kendilerinin olmadığını belirttiler.
Vekil akrabaları
Meclis TV’de görev yapanların bir bölümünün eski ve yeni milletvekili yakınları olduğu, TV kadrosunun inanılmaz ölçüde şişin olmasına rağmen, hala yeni personel alımı için de yetkililere çok sayıda başvuru yapıldığı bildirildi.
Meclis TV’nin yayın politikası muhalefet partileri tarafından da eleştiriliyor. CHP Milletvekili Kamer Genç, “Yaptığımız itirazlar ve verdiğimiz mücadeleler Meclis TV tarafından gösterilmiyor. Deniz Feneri yolsuzluğunu unutturmamak için TBMM Genel Kuruluna götürdüğüm fener de, yine Meclis TV’de asla gösterilmiyor. Muhalefeti sessiz göstermek için kendilerine talimat verildiği anlaşılıyor” dedi.
Sınavsız alınanlar da var
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın, 24 saat yayın yapan televizyon haber kanallarında bile TBMM’de olduğu kadar personel bulunmadığı yolundaki yakınmalar üzerine, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, personel yapısı ve hangi personelin eski ya da yeni hangi milletvekillerinin yakınları olduğuna ilişkin sorular yöneltti.
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, personelin kimin yakını olduğuna ilişkin kayıt tutmadıklarını belirtti, ancak çalışanların isim listesini, sınavla mı yoksa sınavsız mı girdiklerini belirtti. Ayda toplam 60 saat saat yayın yapılan televizyonda bu kadar personel çalıştırılmasına Milletvekili Tanju Özcan, şu sözlerle eleştirdi:

“Meclis Tv, TRT’nin ardından ikinci bir arpalık haline geldi. Başbakanın “genel kurul bir Show yerine döndü” diyerek meclis tv’nin yayınlarını kısıtlanmasının emretmişti. Muhalefetin sesinin kısmaya yönelik bu uygulamanın ardından meclis tv, haftanın 3 günü saat 14’ten 19’a kadar yayın yapmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çok personelle, bu kadar az yayın yapan bir televizyon ekibi yoktur. Dünyanın sayılı haber kanalları bile bu personel sayısı ile bırakın ulusal çapta yayını kıtalar arası yayın yapmaktadır.

Muhalefetin sesi kısıldıkça, meclis tv’nin personeli artmış görünüyor. Bence sayın başbakan meclis tv’yi kendine bağlasın. Sadece başbakana özel yayınlar yapılsın. Meclis tv’nin amacını saptıran Başbakan sabah traş olurken, öğlen yemek yerken, akşam gezerken meclis tv yanından ayrılmasın sürekli canlı yayın yapsın. Özel yetkili mahkemeler gibi Tayyip özel televizyonu olsun.”

KUTU/ Oturmaktan yoruluyorlar
Meclis TV’de, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 14.00-1900 saatleri arasında yayın yapılıyor. Bazı personele çalışmak için sıra bile gelmiyor. Bu durumdan personel de şikayetçi. Başbakanın talimatıylmla Meclis TV yayınları kısıtlanmış, siyasi partilerin grup toplantılarının da yayını durdurulmuştu.

Saygı Öztürk
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)