Mevlana'da AKP'li rezilliği


AKP'li Başkan Yardımcısı'ndan görevliye kafa.

Konya'da AKP Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necip Çimen'in iddiaya göre Mevlana Müzesi'nde kendisine fotoğraf çekmesinin yasak olduğunu söyleyen görevli memur Necdet Demirkaya'ya kafa attı.

AKP'li Başkan Yardımcısı'ndan görevliye kafa KESK'e bağlı Kültür Sanat Sen üyesi olan Demirkaya ve AKP'li Çimen'in aralarındaki kavga görüntülerini düzenlenen toplantı ile medya mensuplarına dağıttı.

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Halis Balcı, sendika üyesi ve Kültür Müdürlüğü'nde çalışan Necdet Demirkaya'nın 25 Aralık pazar günü Mevlana Müzesi Huzur-u Pir bölümünde görev yaparken konuklarıyla gelen AKP Konya Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necip Çimen'nin türbe içerisinde 'Kamera ve fotoğraf çekmek yasaktır' yazılı uyarılara rağmen çekim yaptığını söyledi.

"KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?"

Balcı, şöyle devam etti: "Görevli memur Necdet Demirkaya tarafından çekimin yasak olduğu hatırlatılarak uyarılmıştır. Görevli memurun bu ikazı ve çekime engel oluşu keyfi değildir. Devlet memuru olarak kendisine verilen emirler doğrultusunda haraket etmiştir.

Buna rağmen başkan yardımcısı görevli memura çekim yapacağını söylerken 'Benim kim olduğumu biliyormusun?' söylem karşısında arkadaşımız kendisinin yetkili olmadığını, gerekirse müze müdürü ile görüşmesini ve çekim izni almasını söylemiştir. Başkan Yardımcısı görevli memurun kolundan tutarak beni müdürüne götür dediğinde arkadaşımız görev yerini terk edemeyeceğini söylemiştir. Buna rağmen ısrar ve baskı karşısında nöbet yerine başka bir armadaşını çağırdıktan sonra başkan yardımcısına yardımcı olmak amacıyla müze müdürüne gitmek üzere çıkış kapısına geldiğinde başkan yardımcısı tarafından darp edilmiştir.

Haberinyeri
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)