Protestolara rağmen kamulaştırma başlıyor


Hidroelektrik santrallerin (HES) durdurulması için yapılan protestolara rağmen Orman ve Devlet Su İşleri Bakanlığı, GAP Projesi kapsamında yapılacak Ilısu Barajı ve HES’te kamulaştırma yapma kararı aldı

Türkiye’nin her yerinde Hidroelektrik Santrallerinin (HES) durdurulması için yapılan protestolar, tutuklamalar açılan davalar devam ederken, Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın, 2011 Yılı Yatırım Programında yer alan Ilısu Barajı ve HES kapsamında bazı alanları kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre kamulaştırmalar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. 2011 Yılı Yatırım Programında yer alan Sinyalizasyon, Elektrifikasyon, Haberleşme ve Emniyet Tesisleri Tevsii ve Yenileme Projesi kapsamında 20 adet trafo merkezinin inşası için Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü kamulaştırma gerçekleştirecek. Resmi Gazete’de yayımlanan listeye göre Bandırma, Balıkesir ve Manisa ve Menemen Elektrifikasyon Projesi için 55 bin 891 metrekarelik alan kamulaştırılacak. Eskişehir, Alanyunt, Balıkesir Hattı Elektrifikasyon Projesi kapsamında yapılacak olan 6 adet trafo yeri için ise Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir’de 64 bin 506 metrekarelik alan ile Kayseri, Boğazköprü, Yenice, Mersin ve Toprakkale arasında yapılacak olan 3 adet trafo merkezi için 33 bin 375, 6 adet trafo merkezi için ise 58 bin 260 metrekarelik alan kamulaştırılacak.

Hızlı tren için de kamulaştırma yapılacak
Hükümetin 2011 Yılı Yatırım Programında yer alan Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Projesi kapsamında yapılması planlanan hızlı tren demiryolu hattının inşası için Bursa-Yenişehir arasındaki güzergâha isabet eden taşınmazlar Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırması gerçekleştirecek. Yine yatırım programında yer alan Lojistik Merkez Kurulması Projesi kapsamındaki Kocaeli-Köseköy Lojistik Merkezinin yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan yaklaşık 353 bin 245 metrekarelik taşınmaz üzerinde kamulaştırma yapılacak. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Lojistik Merkez Kurulması Projesi kapsamındaki Kahramanmaraş-Türkoğlu Lojistik Merkezinin yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan yaklaşık 700 bin metrekarelik alanı kamulaştırılacak. Rize’nin Hemşin İlçesi ise “Hemşin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” olarak ilan edildi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün, Mersin-Mut Projesi kapsamındaki Mut Ovası Sulaması 2. Kısım İkmali İşinin yapımı ve “Aşağı Göksu II. Merhale Projesi” kapsamındaki Göksu Sol Sahil Cazibe Sulaması ve Drenaj Pompa Binası İnşaatının yapımı için kamulaştırma gerçekleştirileceği alanlar ise Resmi Gazete’de ilan edildi.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)