Topbaş'tan yardım çağrısı


İstanbul kar yağışının etkisi altına girdi. Geçtiğimiz hafta yağan karın ardından yaşanan sıkıntılar hala akıllardayken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbullulara seslendi: İstanbullular, sizden yardım istiyorum

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı Avrupa yakasında Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Başakşehir, Esenler, Güngören, Sarıyer ve Bakırköy ilçelerinde şiddetli rüzgarla birlikte etkili olmaya başladı.

Anadolu yakasında ise Ümraniye, Kadıköy ve Ataşehir'de şiddetli rüzgarla birlikte hafif kar yağışı görülüyor.

İstanbul genelinde saat 23.00 itibariyle 1-2 derece arasında değişen sıcaklıklar, Florya ve Sarıyer'de 0, Kilyos, Ümraniye, Fatih ve Kumkapı'da 1, Göztepe ve Kartal'da 2, Şile'de 3 derece olarak ölçüldü.

Şiddetini giderek arttıran rüzgar da Göztepe'de 35, Florya ve Şile'de 40, Sarıyer ve Kilyos'ta 45, Ümraniye'de 50, Kumkapı'da 60 kilometre hızla yıldız ve karayelden esiyor.

Topbaş İstanbullulara seslendi: Yardım edin

Geçtiğimiz haftaki kar yağışının ardından trafikte yaşanan sorunlar hala akıllardayken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, AKOM'da kemeralar karşısına geçti, hazırlıkları anlattı ve İstanbullulara seslendi.

Topbaş şöyle konuştu:

"İstanbullular, sizden yardım istiyorum. Son kar yağışında üst üste gelen tesadüfler büyük sıkıntıya neden oldu. Kazalara, kabak lastiklerin kullanılması da eklenince sorunlar yaşandı. Yarın haftanın son günü ve ve trafik yoğun olacak. Kar da etkili olabilir ve sizlerden ricam toplu taşıma araçlarını kullanmanız. Mecbur kalmadıkça bireysel araçlarla yola çıkmayalım. Bu durumda da kar lastikleri kullanırsak sıkıntı yaşamayız. Karlı havalarda araba kullanmak ayrı beceri ister, acemi olanların trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz. Avantajımız okulların tatil olması ve bu nedenle öğrenci araçları trafikte olmayacak. Toplu taşıamda ilave seferler koyacağız."

Açıklamada, yurttaşların ihtiyaç duyduğu durumlarda, İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün ''0 212 455 56 00'' ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi'nin ''0 212 444 25 66'' numaralı telefonlarını aramaları da istendi.

İDO seferleri iptal

İDO'dan alınan bilgiye göre, Marmara Denizi'ndeki hava muhalefeti nedeniyle saat 18.00'deki Bostancı-Yenikapı/Bandırma ile yarın sabah saat 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı dış hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)