TSK, vefasızlık etti


İkinci Ergenekon davası kapsamında 36 aydır tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, kendisini ihbar eden kişinin silah arkadaşı olduğunu, TSK'nın kendilerine vefasızlık ettiğini, MİT'çi Kozinoğlu'nun ise ihmal sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Silivri’de Selimpaşa Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Ersöz, “Yalnızca kalem tutabiliyorum. 276 soruya cevap verdim. Her ifademin arkasındayım. TSK, vefasızlık etti” dedi.

Emekli Tuğgeneral Ersöz, “opsiyonhaber.com” adli internet sitesine gönderdiği mektupta, kendisini kimin ihbar ettiğinden, Oda TV davasının tutuklu sanığı olan, 12 Kasım 2011’de de rahatsızlanarak yaşamını yitiren MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisine isnat edilen suçları işlemediğini ve ifadelerinin hepsinin arkasında olduğunu belirten Ersöz, çok ciddi sağlık sorunları olmasına karşın kendisine yöneltilen 276 soruyu da yanıtladığını anımsattı. Ersöz, “Şahsıma isnat edilen hiçbir suçu işlemedim. Esasen işlenemez bir suç. O yaptı, bu yaptı demem mümkün değil. Ancak doğası gereği emir komuta zinciri içerisinde gerçekleştirilmesi gereken bir fiilde, ne başı, ne sonu olmayan, sadece ben ve bir albayımın tutuklu olduğu ‘siyasallaşmış hukuk sisteminin’ haksızlıklarını yaşadığımızı ifade etmek istiyorum” açıklamasını yaptı. Mektubunda, “Bizi ağır bir şekilde yaralayan kurumumuzun, komutanlarımızın vefasızlığıdır” ifadesini yazan Ersöz, “Her meslek grubu kendi insanı için bir şeyler yaparken TSK’nın sessizliği, hem ‘esir alınanları’ hem de Türk milletini üzmekte, vefasızlık olarak yorumlanmaktadır” değerlendirmesi yaptı.

Gözaltına alındığı sırada Ankara’da bir hastanede ameliyat olmak için işlemlerini yaptırdığını anımsatan Ersöz, kendisini silah arkadaşının ihbar ettiğini belirterek, “İsmi bende saklı bu çok muhterem kişi, hizmetinin karşılığını mal mülk sahibi olarak gördü. Yalnızca beni değil, başka kişileri de ihbar etti” dedi.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)