Türkiye artık bir kanun devleti bile değildir


CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Türkiye'nin kanun devleti olmaktan uzaklaştığını iddia ederek, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı resen harekete geçmelidir" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP iktidarıyla birlikte, Türkiye'nin nisbi olarak mevcut olan hukuk devleti yapılanmasından hızla uzaklaştığını savundu. "Türkiye artık bir kanun devleti bile değildir" diyen Kart, şöyle dedi:

"12 Eylül 2010 referandumuyla kabul edilen Anayasa hükümleri, 'hükümetin ajanı' anlayışıyla görev yapan soruşturma mercileri tarafından ayaklar altına alınabilmektedir.

Özel yetkili savcılık mekanizmaları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görev ve yetki alanını gasbederek, aslında doğal yargıç ilkesini de ayaklar altına almaktadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu müdahaleyi seyretmektedir.

Siyasi iktidarın yarattığı faşizan iklimin kaçınılmaz sonuçlarını Türkiye yaşıyor. Bu süreç ile birlikte Türkiye'nin her anlamda ayrıştığını, kutuplaştığını görüyoruz. Yine bu süreç ile birlikte rövanş ve intikam yaklaşımlarıyla, yargının istihbarat yoluyla siyaset için araç olarak kullanıldığı görülmektedir.

Kişiler yanlış yapabilir, suç işleyebilir. Önemli olan, bu gibi durumlarda hukukun işlemesidir. Ülkemizde ise, hukuk işlemediği gibi, mevcut kanunlar bile artık uygulanamaz hale gelmiştir. 'Toptan ve götürü' yargılamalar yapılmaktadır."

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)