Türkiye'de bütün kurumlar fethedildi, içi boşaltıldı


"Cumhuriyet'in rövanşını alıyorlar"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Başbakan 'benim bakanım', 'benim müsteşarım' diyordu. Şimdi 'benim Genelkurmay Başkanım' da diyor. Türkiye'de bütün kurumlar fethedildi, içi boşaltıldı. Cumhuriyet'in rövanşını alıyorlar ve büyük ölçüde aldılar" dedi.

Muhalifgazete.com'a konuşan İnce, Uludere'de tazminat ödemenin yetmeyeceğini, devletin oradaki yurttaşların acılarını paylaşması gerektiğini söyledi.

Terörle mücadelede insansız hava araçlarına umudun bağlandığını belirten İnce, "Uludere olayından hemen sonra parti sözcüsünün konuşması doğru değildir. Hükümet sözcülerinin konuşması gerekirdi. İnsansız hava araçlarına büyük umutlar bağlayıp kendi vatandaşlarımızı vurduk. Sınır kaydırmayı, dayanıklı karakolları konuştuk. Anlık istihbarat paylaşımını konuştuk ama hepsinden bir beceriksizlik çıktı. Ben Uludere'de yaşasaydım benim çocuğum da yapacaktı o işi. Devletin yapacağı iş hemen tazminat verip köşeye çekilmek değildir. Devlet o insanların acılarını paylaşmalıdır" dedi.

"Cumhuriyet'in rövanşını alıyorlar"

Devletin tüm kurumlarına diz çöktürüldüğünü iddia eden İnce şöyle konuştu; "Başbakan 'benim bakanım', 'benim müsteşarım' diyordu. Şimdi 'benim Genelkurmay Başkanım' da diyor. Türkiye'de bütün kurumlar fethedildi, içi boşaltıldı. Cumhuriyet'in rövanşını alıyorlar ve büyük ölçüde aldılar. Diz çöktürdüler kurumlara. Başkalaştırdılar, dönüştürdüler. İntikam alıyorlar. Türkiye'de diz çökmeyen, işbirliği içinde olmayan tek bir kurum varsa o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Konuşamayan bir üniversite, yazamayan bir medya, sivil toplum yok, Türkiye'de Genelkurmay yok, Anayasa Mahkemesi yok, Yüksek Yargı yok."

"Hüseyin Çelik Erdoğan'ı bir kalemde satar"

Uludere tartışmalarında AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Kılıçdaroğlu'yla ilgili sözlerine de yanıt veren İnce, "Hüseyin Çelik DYP'den milletvekiliydi. O, havayı iyi koklar. Kimin iktidar olacağını, kimin durumunun iyi olacağını görüp hemen yön değiştirebilir. AKP de sallanmaya başladığında sayın Erdoğan'ı bir kalemde satacağından kendisine yeni bir lider bulacağından hiç kuşkum yok. Bu Hüseyin Çelik'in yapısına uygundur. Bizim Genel Başkanımızı değerlendirmek Hüseyin Çelik'in haddi de hakkı da değildir" dedi.

CHP'deki iç tartışmalar ile ilgili bir soruya ise İnce "CHP'nin kaynadığını söylemek şık değil kaynamıyor ama tartışmalarımızı kamuoyu önünde yapıyoruz. Bir diğer özelliğimiz bazıları devleti yer bazıları da birbirini yer. Biz birbirini yiyenlerdeniz" yanıtını verdi.

Yeni CHP Atatürkçü çizgiden kaydı mı?

Yeni CHP ile ilgili tartışmalara da deyinen Muharrem İnce, CHP'yi köklerinden koparmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Yenileşmeye evet, değişime evet, gelişmeye evet, başkalaşmaya hayır. CHP'yi köklerinden koparmaya kimsenin gücü yetmez. Kimsenin böyle bir kuşkusu kaygısı olmasın. Böyle bir çaba olsa bile başarıya ulaşamaz. Ben böyle bir korku içinde değilim.Bazen amacını aşan konuşmalar da olabilir ama kimsenin gücü CHP'yi başkalaştırmaya yetmez." dedi.

Kürsü işgalinden başka bir yol bırakmıyorlar

Meclis iç tüzüğünde yapılacak değişikliği de eleştiren İnce şunları söyledi; "Muhalefetin sesini kısmışlardı şimdi iyice kısıyorlar. Muhalefetin sesini bu kadar kısarsanız muhalefete kürsüyü işgal etmekten başka yol bırakmazsınız. Biz direnişin partisiyiz. Bunlarla mücadele ederiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın"



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)