Türkiye'deki hibrit demokrasi


"Bir ülkede işadamları rahat konuşamıyorsa, bir ülkede sendikalar rahatlıkla eylem yapamıyorsa, bir ülkede insanlar hak aramak için özgürce konuşamıyorsa o ülkede demokrasi yok demektir" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki demokrasinin "hibrit demokrasi" olarak nitelendirildiğini belirtti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediyesi'nin yeni hizmet binası temel atma törenine ve Bahçeköy Kız Konuk Evi açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Bir ülkede işadamları rahat konuşamıyorsa, bir ülkede sendikalar rahatlıkla eylem yapamıyorsa, bir ülkede insanlar hak aramak için özgürce konuşamıyorsa, o ülkede demokrasi yok demektir" dedi.


"Türkiye'dekine hibrit demokrasi deniyor"

Bunu ana muhalefet partisi olarak sadece kendilerinin söylemediğini, gelişmiş demokrasilerindeki sivil toplum örgütlerinin de söylediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki demokrasiyi hibrit demokrasi olarak adlandırıyorlar" dedi. Bunun 21'inci yüzyılın Türkiye'sine yakışmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "21'ini yüzyılın Türkiye'sinde herkes düşüncelerini özgürce söylemeli. Herkes rahatlıkla istediği toplantıyı, istediği eylemi de gerçekleştirebilmeli. Türkiye'ye yakışan budur. Özgür bir Türkiye, bağımsız bir Türkiye, geleceğe umutla bakan bir Türkiye, saygın, tutarlı bir adaletle ancak olabilir. İsteğimiz adalettir. İstediğimiz hukukun üstünlüğüdür" dedi.

Soğuk havada konuşmasını kısa kesen Kılıçdaroğlu güzel bir temel atacaklarını belirterek, "Başkana söyledim. Temeli atmak kolay, bunun devamını sağlamak da bizim görevimiz. En kısa sürede binaların inşaatını tamamlayacağız, Allah nasip ederse, geleceğim ve seçimlerden önce bu binanın açılışını hep beraber yapacağız" dedi.

CHP'li belediyelerin çalışmadığı, hizmet üretmediği yönündeki kafalara seslendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Çalışıyoruz, üretiyoruz, çalışacağız ve üreteceğiz. Bütün baskılara rağmen yolumuzdan dönmeyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Kilyos Sosyal Tesislerinde Vanlı depremzedeleri de ziyaret etti.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)