Van neden afet bölgesi ilan edilmedi?


BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Depremden sonra Van'da ticari hayat durdu. Esnaf kan ağlıyor. Peki AFAD yardımları kime, nasıl, nereye harcandı?Van neden afet bölgesi ilan edilmedi?'' diye sordu.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile Van'daki depreme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Depremin ardından hükümet yetkililerinin açıklamalarda bulunduğunu ve gerekenlerin yapılacağının belirtildiğini ifade eden Üçer, depremin üzerinden geçen zamana karşın ''halkın yaralarının sarılmadığını'' söyledi.

Üçer, ''Depremden sonra Van'da ticari hayat durdu. Esnaf kan ağlıyor. Peki AFAD yardımları kime, nasıl, nereye harcandı? Eğer gerekenler yapıldıysa Van'da niye insanlar hala barınmak için çadır bekliyorlar?'' diye konuştu.

Van halkının ''acısının üzerinden siyaset yapıldığını'' söyleyen Üçer, ''Biz buradan bütün kamuoyuna bildirmek istiyoruz. Van'daki depremde Valilik, Kızılay, devletin bütün yetkilileri bir insanlık sınavıyla karşı karşıyaydı. Ama bu sınavdan geçemediler. Van neden afet bölgesi ilan edilmedi? Konteynırlar kime verildi? Bütün bunların yanıtını bekliyoruz'' dedi.

AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)