Vural'dan Arınç'a: Dink rantçısı, istismarcısı


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Türk bayrağını suç unsuru olarak gördüğünü ileri sürerek, "Dink cinayeti üzerinden Türk bayrağına hakaret etme kampanyası yürütücülüğüne soyunmuş, Hrant Dink istismarcısı, rantçısı" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gündemdeki konularla ilgili Meclis'te Türk bayrağıyla basın toplantısı düzenledi. Meclis'te onaylanan Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'na eleştiren Vural, anayasanın yasayla değiştirildiğini belirterek, "Anayasada "Cumhurbaşkanı süresi 5 yıl" diyorsa, kanunla '7 yıl' yazarsak bu anayasa kimi bağlar. AKP'yi bağlamadığı açık. Hani Anayasa bağlayıcıydı? Açıkça bir anayasa darbesi yapılmıştır" dedi. 2007 yılında millet iradesi ile yapılan anayasa değişikliğini hatırlatan Vural, "O zaman Meclis çoğunluğu ile darbe yapılabilir. Parmak darbesi olur. Anayasayı parmaklarla çoğunluk iradesi ile değiştirmeden ilga etmek, yerine anayasaya aykırı kanunlar getirmek mubah oluyor" dedi.


'Muhalefetin sesini kısmak için Meclis'te darbe yapılmak isteniyor'

AKP Grup Başkanvekillerinin imzasıyla getirilen Meclis içtüzük değişikliğini eleştiren Vural, Meclis Başkanı Başkanlığında içtüzük değişikliği noktasında mutabakata vardıkları konuları içeren metni gösterdi. "Bu mutabakatın anlamı ne o zaman" diye soran Vural, "Meclis'te muhalefetin sesini kısmak için darbe yapmak istiyor. Bunların 12 Eylül Kenan Evren zihniyetinden farkları nedir? Darbeci bunlar. Milli egemenlikte hukukun üstünlüğü yerine kendi üstünlüklerini egemen kılmak için hukuku araç haline dönüştürüyorlar. Evren'in anayasayı ilga etmesiyle birlikte Tayyip Erdoğan'ın, AKP'nin anayasayı yok sayan kanunu geçirmek istemesi arasında zihniyet olarak fark var mı? Bunlar aynı yoldan gelmiş. İkisi de darbeci zihniyet. Muhalefeti yok sayıyorlar" dedi.


19 Mayıs için 'Hodri Meydan'

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs törenleriyle ilgili yönergenin kendilerinden önce yapıldığı açıklamasını eleştiren Vural, kısıtlama yönergesinin bu iktidar zamanında yapıldığını açıkladı. Yönerge denilen düzenlemenin bir genelge olduğunu ve AKP iktidarı döneminde çıkarıldığını savunan Vural, "Kılavuzunu değiştir" çağrısı yaptı. Çıkartılan yönergenin 19 Mayıs'ı halktan kopartmaya dönük bir yönerge olduğunu ileri süren Vural, "Cesaret edip 'biz yaptık' deyin" dedi. Başbakan'a çağrıda bulunan Vural, "Gerçekten bir vatan sevgisi söz konusuysa Başbakan, Milli Eğitim Bakanına talimat versin. 19 Mayıs törenlerinin halkla birlikte coşkulu şekilde kutlanması için hangi muhtevada yapılmasını istiyorsanız o muhtevada yapılmasını temin edin. Hodri Meydan" dedi.


Arınç'a suikast iddiası

MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine, "Soruşturmanın hala derdest olduğu" yanıtı verildiğini açıkladı. Vural, 2 yıl önce yaşanan bu olay için "Faili meçhul mü kaldı?" diye sordu.


'Dink istimarcısı, rantçısı'

Vural, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Dink cinayetiyle ilgili mahkeme kararı sonrası, Ogün Samast'ın Türk bayrağı önündeki fotoğrafıyla ilgili, "O fotoğraf bile başlı başına bir örgüt olduğunu gösteriyor" yönündeki sözlerini anımsattı. Bu açıklamanın Türk bayrağını suç unsuru olarak gören bir zihniyeti yansıttığını ileri süren Vural, tüylerinin diken diken olduğunu söyledi. Arınç'ın açıklaması ile "Türk bayrağını ve polisi bir suç örgütünün delili" olarak gösterdiğini ileri süren Vural, konuştuğu kürsünün önüne astırdığı Türk bayrağını göstererek, "Gördünüz mü, bu da getirdi bayrağı. Onlar da suç örgütünün elemanları diye gösterebilirler" dedi.

"Türk bayrağını suç, örgüt delili olarak göstermek Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yakışır" diyen Vural, "Dink cinayeti üzerinden Türk bayrağına hakaret etme kampanyası yürütücülüğüne soyunmuş, Hrant Dink istismarcısı, rantçısı" diye tepki gösterdi. Adalet Bakanlığı'nca getirilen yargı reformu paketinin bazı maddelerinin PKK için af niteliği taşıdığını ileri süren Vural, yeni paketten ne çıkacağını bilmediklerini ancak yeniden yargılanma konusunun tekrar gündeme gelebileceğini söyledi.


'İnsanlığı kırıma uğratıyorlar'

MHP'li Vural, Fransa Senatosu gündemindeki Ermeni soykırımını inkarı cezalandıran kanunla ilgili soru üzerine şunları söyledi: "Umarım bir yanlıştan dönülür. Batı demokrasi insan haklarına atfedilir. Ama materyalizm, menfaatçiliğe girmiş bir zihniyet bir kanunla tarihimizi sorguluyor. Menfaatleri gereği bunları yapıyorlar ama bu kararla insanlığı öldürüyorlar. Asıl yaptıkları şey insanlığı öldürmek, insanlığı kırıma uğratmak. Bu konuda Türkiye iktidar muhalefeti ile dimdik ayaktayız. İnşallah Senatodan geçmez. Geçerse palyatif yaptırımlar yerine ciddi yaptırımlarla irade ortaya konulup dünya nezdinde mahkum ettirecek adımlar atılmalı".

ANKA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)