Windows 8'in mobil internet deneyimi!


Windows 8'de kablosuz internete bağlanmak hiç olmadığı kadar kolay olacak! İşte yenilikler...

Windows XP SP2 çıkana dek internete kablosuz olarak bağlanmak için kablosuz ağ kartıyla beraber gelen yazılımla uğraşıyorduk. Bugün ise kablosuz ağlara Windows 7 ile kolaylıkla bağlanıyoruz.

Building Windows 8 blog'da anlatılanlara göre ise Windows 8'de bu işlev daha da gelişecek. Windows 8, Wi-Fi ve mobil ağları aynı arayüzde toplayacak. Mobil ağlarda varsayılan olarak etkin olacak "Ölçülü İnternet modu", veri aktarımını belirli uygulamalara kısıtlamanıza izin verecek. Windows 8, cep telefonlarında olduğu gibi öncelikle Wi-Fi ağlarına bağlanmaya çalışacak.

Windows 8 birçok genişbant donanımıyla çalışacak ve SIM kartınızı cihazınıza yerleştirmeniz yeterli olacak. Windows 8, veri kullanımını takip etmek istediğinizde operatörünüze özel uygulamayı otomatik olarak Windows Store'dan indirecek.


Peki ya mobil ağları hiç kullanmayacaksanız?

Windows 8 kablosuz ağa çok daha kısa sürede bağlanabiliyor

Windows 8'de mobil ağları kullanmayanlar için de geliştirmeler bulunuyor. Kablosuz ağlar Windows 8'de uyku modundan 1 saniyede uyanabiliyor. Bunun yanında Windows 8 hangi kablosuz ağlar ile bağlantınızı özellikle kestiğinizi ve hangisiyle özellikle bağlandığınızı hatırlıyor. Windows 8 bu yolla bağlantınızı kestiğiniz ağlara otomatik olarak bağlanmıyor.

Aynı zamanda bir ağa bağlı olduğunuz sırada başka bir ağa bağlandığınız takdirde, ağların öncelik sırası değiştiriliyor.

Chip

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)