Yalçın, “19 Mayıs’a alerji Türk düşmanlığı”


MHP’li Yalçın, iktidara yüklendi...

Partisinin Samsun Bafra İlçe Kongresi’ne katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP’ye çattı: İhanet şebekelerine suç ortaklığı eden iktidarın 19 Mayıs’ı yok sayma girişimine acı bir şekilde tanık olduk. 19 Mayıs’a ilişmeye cüret eden gafiller bilmelidir ki o gün, millî uyanışın ve düşmana direnişin sembolüdür.

“19 Mayıs’a alerjinin nedeni Türk düşmanlığı”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin Samsun-Bafra İlçe Kongresinde konuştu. Kongrenin, “19 Mayıs’a ve Cumhuriyet’in mimarlarına rezilce saldırıların yapıldığı, ataların kutlu mirasını eşkıya ve çetelere taksim niyetinin kuvveden fiile geçirildiği bir zamanda” gerçekleştiğini ifade eden Yalçın, “İhanet şebekelerine suç ortaklığı eden AKP iktidarının 19 Mayıs Bayramı’nı yok sayma girişimine” acı bir şekilde tanık olduklarını söyledi. AKP iktidarının milli mücadele azminin sembollerinden olan 19 Mayıs 1919 gibi millete mal olmuş, kültürün zengin bir parçası hâline gelmiş bir tarihi ve mekanı yeni nesillere unutturmaya çalıştığını ileri süren Yalçın, “Çocuklarımız, gençlerimiz derslerinden fedakârlık yapıyorlar, kalabalıklar stadyumu doldurup vakit öldürüyorlar devlete külfet getiriyor” gibi bahanelerle millî bayram ve kutlamaların kaldırılması niyetlerini şiddetle kınadıklarını söyledi. Yalçın şunları söyledi: “19 Mayıs’a ilişmeye cüret eden gafiller bilmelidir ki o gün, millî uyanışın, düşmana direnişin sembolüdür. Türk milletinin bağımsızlığını ve hürriyetini hangi şartlarda ve neler pahasına ve sonsuza kadar elde ettiği unutulmasın, genç kuşaklar atalarının kutsal emanetine sahip çıkarak onları gözleri gibi korusunlar, milli bilinçlerini canlı ve müteyakkız tutsunlar diye 19 Mayıs anma günü olarak kabul edilmiştir. Bu günün kutlanmasına ve bu bayrama duyulan alerjinin arkasında adı konmamış Türk düşmanlığı yatmaktadır. Ancak kamuoyunun, Türk milletinin tepkisinden korkan acizler, Türklük hakkındaki gerçek düşünce ve niyetlerini açıklayamadıkları, açıklayamayacakları için, Mustafa Kemal Paşa’nın ve kahraman silah arkadaşlarının mümtaz eserlerine hücum etmektedirler.”

Mahkeme kadıya mülk olmaz
Türk tarihinin ’milletle ve milletin değerleriyle hesaplaşayım’derken ihanet senaryolarının figüranı olanların acı sonunu anlatan hikâyelerle dolu olduğunu ifade eden Yalçın, “19 Mayıs düşmanlarına, hasbelkader ellerine geçirdikleri devlet çarkının ve iktidarın bir emanet olduğunu ve bir gün ellerinden çıkacağını, mahkemenin kadıya mülk olmadığını hatırlatıyoruz. Milletimizin günü geldiğinde verdiği emaneti geri alacak, ona hıyanet edenlerden hesap soracaktır” dedi.

Yeniçağ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)