Yeni yılın şifresi!


Yılın ilk yazısı “iyimser içerikli olsun” dilerim. Bütünü görelim isterim. Geçmiş son 9 yılda görüp yaşadığımız gibi; “liselere de namaz ve Arapça dil eğitimi sokma hortumculuğu ile ilköğretim okulunda başarılı kızlara türban taktırıp ödül töreninde ağlatarak Başbakan’a telefon ettirme mağduriyet istismarcılığı” türünden ucuz şovlar; yeni yılı anlayacak şifreler değildir. Yeni yılı anlayacak tek şifre, rantların akış yönü olacaktır.
Rantlar egemene akacak.
Kim iktidarsa ona!
Bugün ülkenin her alanında; biat kültüründen gelme yeni zenginlerin oluşturduğu yeni egemen güç,hışımla, iştahla, aç gözlülükle yayılıyor.

Devlet korumasına alındı.
Her yere sindi, yerleşti.
Hastaneler, polis teşkilatı, milli eğitim, devlet çarkını çeviren yüksek dereceli bürokratların tamamı, belediyelerin büyük çoğunluğu, meclis, yasama, yürütme, valiler, kaymakamlar, medya, üniversiteler,işveren örgütleri, aydınlar tamamı iktidar partisinin eline geçtiği için yeni yılda “rantların akış yönü” bellidir.
***

Kriz (küçülme) yılı yaşayacağız.
İşsizlik yeniden çoğalacak.
İşsizler içinde iktidarın adamları yer almayacak. Fakirlik yükselecek. Fakirler arasında iktidarın adamları olmayacak.
Herkes aynı gemide.
Batışlar da olacak.
Batanlar arasında iktidarın adamları yine olmayacak. Eski zenginlerin ve devletin eski tapuları “karşı devrimi yapmış türban burjuvazisi” diye söylenen yeni zenginlerin “tapu portföylerini” kabartacak.
2012 fırsata böyle dönüşecek.
Tutuklusu en fazla ülke olduk.
Hukukta tutuklama geçici tedbirdir.
Kalıcı cezaya dönüştü.
Dönüştürüldü.
Aylar sürüyor tutukluk.
Yıllar sürüyor.
3 yılı-4 yılı geçenler var.
Adaleti kanatan bu yapı; yeni zenginlerin tapu portföylerini şişirmeye göz dikmiş olmalarının kılıfıdır ve bu yapı yeni yılda da, halk tepkisini yükseltmezse, devam edecek gibi duruyor.
Şifre rantlardır.

Şifreyi ancak halk tepkisi bozabilir. Avrupa’daki ekonomik kiriz, beklentilerin de ötesinde, öyle bir derine iner ki, onun yarattığı rüzgar Türkiye’de 2023’e kadar başta kalma hesabı ve planları yapan yeni egemenleri liderleriyle, önderleriyle, hoca efendileriyle birlikte sallayıp sarsar.
Dibi görünmez çöküntü gelir.

Xxx

Türkiye Avrupa’dan uzaklaştı.
ABD’ye bağlandı, vidalandı.
Ortadoğu ülkesi yapılıyor
Türkiye karşı devrimi yaşıyor.
Türkiye bir tür İranlaşıyor.
Türkiye’nin “Ortadoğu’da ABD’nin İranı olma” ihtimali iktidarın yarattığı yeni zengin sınıfın gözlerini rantlara dikmiş olmasına bağlı olarak yüksektir. Rantlara dikilmiş gözler, Türkiye’nin bölünmesini bile kabul edecek bakışlara yatkın duruyor.
Yeni yılın şifresi rantlardır.
Yeni yılınız kutlu olsun.
Sağlıklı, mutlu olsun.
Güzel günler görelim.

KUTU
(uyan borusu)

Yılın adamı:
Hapisteki Soner.

Birileri, kendi meşreplerine göre, yılın adamını seçip ilan ediyorlar. Benim için yılın adamı: hapisteki gazeteci Soner Yalçın’dır. Duruşmasında 91 sayfalık savunmasını okudu. Savunmasının bir yerinde şunları söyledi: “Gazeteci ve yazarları cezaevine atmak kimseye onur vermez. Düşünce ataşe atmakla yok edilemez. Düşünce ve kitapları yargılayanları tarih affetmez. Türkiye’de gazetecileri bekleyen sadece acıdır. Dürüst, taviz vermeyen gerçek gazeteciler ya hapse atılır ya da işten atılır. Taviz vermeyen gazeteciler hep olmuştur ve olacaktır.”

Necati Doğru
Vatan

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)