Yıldız, Nükleer 'eninde sonunda' olacak!


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kurulması planlanan nükleer santrallerle ilgili olarak "Japonya'daki Fukuşima santralindeki sıkıntıdan dolayı, bizden kaynaklanmayan sebepler yüzünden her ne kadar gecikiyor olsa da eninde sonunda biz bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Kahramanmaraş Adıyaman Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) koordinasyon kurulu toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer güç santrali çalışmaları ile ilgili soru üzerine, 2 hafta önce proje şirketinin Mersin Akkuyu'daki nükleer güç santraliyle alakalı 700 milyon dolar ödenmiş sermaye aktarımı yaptığını anımsattı. Yıldız, 2 yıl içerisinde bu paranın 2,4 milyar dolar olacağını ifade etti.

Nükleer güç santrali çalışmalarına başladıklarını ve bununla ilgili dünyada çok fazla değişiklik olmadığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:
''Dünyada bir kısım ülkelerde iç politikaların yönetilmesi adına zaman zaman gerçeklerden ayrıldığı durumlar olabiliyor. Ama bizim kararlılığımızda, fikrimizde herhangi bir değişme yok. Nükleer güç santralleri hem sanayileşme açısından hem teknoloji açısından hem de enerji sektörü için bir ihtiyaçtır. İşte bu ihtiyacın karşılanması için biz bunu Türkiye'ye 40 yıldan beri kazandırılamayan nükleer güç santralini kazandırmaya kararlıyız. Japonya'daki Fukuşima santralindeki sıkıntıdan dolayı, bizden kaynaklanmayan sebepler yüzünden her ne kadar gecikiyor olsa da eninde sonunda biz bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.''

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)