Başbakan' ın durumu her zamankinden iyi


30 dakikalık 2. operasyon


Başbakan Erdoğan, önceki gece Koşuyolu’ndaki Özel İstanbul Medipol Hastanesi’nde ilk ameliyatıyla bağlantılı, 30 dakikalık ikinci bir operasyon geçirdi. Başbakanlık Basın Merkezi’nden dün yapılan açıklamada, “Sayın Başbakanımızın 26 Kasım 2011’de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşaması, yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlanmış, planlandığı üzere tedavi bu şekilde nihayete ermiştir. Başbakanımızın sağlığı son derece iyidir” denildi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’a 76 gün önce yapılan bağırsak ameliyatının ikinci ve son aşaması önceki gece Koşuyolu’ndaki Özel İstanbul Medipol Hastanesi’nde gerçekleştirildi. 30 dakikalık ameliyat sonrasında Erdoğan, iyileşme süreci tamamlanan sindirim sistemini normal kullanmaya başladı. Başbakanlık Basın Merkezi de operasyonu resmi internet sitesinden doğruladı. Dün 12.04’te yapılan basın açıklamasında şöyle denildi: “Sayın Başbakanımızın 26 Kasım 2011’de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun 2’nci ve son aşaması, yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlanmış; başlangıçta planlandığı üzere tedavi bu şekilde nihayete ermiştir. Başbakanımızın sağlığı son derece iyidir. Kendisi hafta içinde rutin mesaisine başlamayı planlamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

A Blok 5’inci kat

Erdoğan önceki gün Fatih Camisi’nde Türkiye Gazetesi Başyazarı ve tarihçi Yılmaz Öztuna’nın cenaze törenine katıldı, ancak normal zamanların aksine tabuta omuz vermeden camiden ayrıldı. Erdoğan, programda olmamasına rağmen 1 saatliğine Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne gitti, ardından Karacaahmet Mezarlığı’na geçerek anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti. Yaklaşık 20 dakika burada kaldıktan sonra Kısıklı’daki konutuna giden Erdoğan, planlandığı şekilde gece 21.00’de Koşuyolu’ndaki Özel İstanbul Medipol Hastanesi’ne sivil bir otomobil ve az sayıda korumasıyla arka kapıdan girdi. Ameliyat sonrası Erdoğan, Plastik Cerrahi ve Diş bölümlerinin yer aldığı A Blok 5’inci kattaki özel bir odaya alındı. Bu kata girişlere de “kapalı” olduğu gerekçesiyle izin verilmedi.

Hastanede güvenlik

Başbakan Erdoğan’ın hastaneye gittiği haberlerinin sosyal medyada yer alması üzerine basın mensupları hastaneye akın etti. Başbakanlık kaynakları haberi doğrulamazken, hastanede “Başbakan burada yok” izlenimi verilmeye çalışıldı. Gazetecilerin hastanenin bahçesine ve kafeteryasına girmesine izin verildi, ancak hastane içinde dolaşmaya müsaade edilmedi. Resmi ya da sivil giysili polisler ortalıkta görünmezken, sayıları artırılan özel güvenlik görevlileri hastane çevresi ve içinde kuş uçurtmadı.

İlki gizlenmişti

Erdoğan’ın ilk ameliyatı gizlice yapılmış, sadece çok yakınları ve yakın korumaları bilgilendirilmişti. Başbakan Erdoğan’ın ameliyatı dün olduğu gibi yine Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan kısa bir açıklamayla duyurulmuştu.

Kılıçdaroğlu aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konferans vermek üzere geldiği İTÜ Evi’nde gazetecilere, “Sayın Başbakanı sabahleyin aradım, geçmiş olsun dileklerimi iletmek üzere. Doğrudan görüşme olanağımız olmadı. Sanıyorum akşama doğru doğrudan görüşme olanağımız olacak. Kendisine Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.


Emine Erdoğan ameliyatla ilgili ilk kez konuştu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan'ın sağlık durumunun her zamankinden daha iyi olduğunu belirterek, “Hiç merak etmeyin. Sizlere selamı var. Hepinizden dualarınızı istiyoruz” dedi.

Emine Erdoğan, Üsküdar Doğancılar'daki Klasik Türk Sanatlar Vakfı 2011-2012 eğitim yılı ikinci döneminin açılışı öncesi gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Erdoğan, eşinin sağlık durumuyla ilgili, “Dua ediyorsunuz değil mi Başbakan'a? Çok iyi elhamdülillah. Hiç merak etmeyin. Her zamankinden daha iyi. Hiç merak etmeyin. Sizlere selamı var. Hepinizden dualarınızı istiyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ın ne zaman taburcu olacağının sorulması üzerine de, “Biz çıktık, inşallah o da arkamızdan geliyor. Çok yakında inşallah...” diye konuştu.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.




Fethullah Gülen'den Başbakan Erdoğan'a geçmiş olsun mesajı


Fethullah Gülen yayınladığı mesajla, ikinci kez operasyon geçiren Başbakan Tayyip Erdoğan'a acil şifalar diledi.

Gülen'nin kendi internet sitesinden yayınladığı mesajı şöyle:

"Her gün Rabbime iltica edip O'nun yüce dergahına yöneldiğimde her daim dua ettiğim Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci kez ameliyat olduğunu öğrendim. İlk ameliyatını duyduğumda da fevkalade derinden üzülmüş hastalığından bir an önce kurtulmasını dilemiştim.
Hatta yakın dostlarıma 'Hizmetlerinden dolayı nazar mı değiyor yoksa başka bir olumsuzluk mu söz konusu' demiştim. Şimdi yeniden ameliyat olduğunu teessürle öğrendim. Bu ameliyatın tamamlayıcı bir müdahale olmasından müteselli oldum. Yaptığı hizmetlerle milletimizin medar-ı iftiharı haline gelmiş Başbakanımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını, görevinin başına yepyeni bir dinamizmle geçmesini Cenab-ı Erhamürrahimin'den niyaz eder, kendisine acil şifalar temenni ederim."

Hürriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)