Ekonomik büyümeyi destekleyici önlemler istediler


12 Avrupa ülkesi, AB Başkanı Herman Van Rompuy, AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Durao Barroso ve AB Konseyi Başkanları'na gönderdikleri mektupta, AB'de ekonomomik büyümeyi ve istihdamı destekleyici önlemler istedi.

İspanya, İngiltere, İsveç, Finlandiya, Estonya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İrlanda, İtalya, Hollanda ve Polonya'nın imzalarının olduğu mektuba Fransa ve Almanya'nın destek vermemesi dikkat çekti.

İspanyol haber ajanslarında verilen bilgilerde, Mart ayında Brüksel'de yapılacak Avrupa Konseyi toplantısı öncesi 12 AB ülkesinin yaptığı çağrıda, özellikle ''ekonomik büyümeyi ve istihdamı teşvik edici yeni önlemler alınmasının istendiği'' belirtildi. Avrupa ekonomisinin ''tehlikeli bir dönemden geçtiği'' ifade edilen mektupta, ''Avrupa'da ekonomik büyümenin durduğu, işsizliğin arttığı, şirketler ve vatandaşların son yıllara nazaran daha zor şartlarla karşı karşıya kaldıkları diğer yandan ise dünyanın diğer ekonomilerinin krizden çıkmaya başladığı'' kaydedildi.

12 AB ülkesi, yapılması gereken öncelikleri şu şekilde sıraladı: ''Hizmet sektörlerini liberalleştirmek ve iç piyasayı güçlendirmek, 2015'de tek dijital bir pazar yaratmak, 2014'te tek enerji pazarını tamamlamak, araştırmayı, kalkınmayı ve yeniliği teşvik etmek, ABD ve kalkınmakta olan ülkelerle serbest ticari anlaşmaları tamamlamak, bürokrasiyi azaltmak, finans sektörünü istikrara kavuşturmak ve piyasaları esnek hale getirmek.''

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)