Füze kalkanına karşı Rusya silaha sarıldı!


Başbakan Putin, bir gazeteye yazdığı makalede 10 yıl içinde 23 trilyon rublelik (770 milyar $)
yeni silah alacaklarını açıkladı.
Rossiyskaya Gazeta’ya yazan Putin’in şu ifadeleri dikkat çekti: Füze kalkanının asıl amacı Rusya’nın nükleer caydırıcılığını önlemek. Ülkenin savunma kapasitesi artırılmalı. 400 kıtalararası balistik füze, 600 savaş uçağı, denizaltı ve savaş gemileri ile binlerce tank ve zırhlı araç alacağız.

NATO’nun kalkanına 400 füzeyle yanıt
Füze kalkanıyla Rusya’nın nükleer caydırıcılığının önlenmeye çalışıldığını belirten Putin, 400 balistik füze satın alınacağını söyledi.
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde ülkesinin savunma kapasitesinin arttrılması gerektiğini savunan bir makale yayınladı. Daha önce sık sık ABD’yi, ülkesini zayıflatmakla suçlayan Putin, son makalesinde ülke ismi zikretmedi ama “kimsenin bizi zayıflatmasına izin vermemeliyiz” şeklinde bir ifade kullandı. Başbakan Putin, Rossiyskaya Gazeta’da yer alan makalesinde NATO’nun füze kalkanını da ele aldı. Farklı platformlarda, füze kalkanının asıl amacının Rusya’nın nükleer caydırıcılığını önlemek olduğunu vurgulayan Putin, son makalesinde de Rusya’nın ABD füzelerini geride bırakacak silahları geliştirmekle yükümlü olduğunu yazdı. “Yaşanan küresel mali krizler, birilerini her zaman sorunları güç kullanarak çözmeye yöneltebilir” diyen Putin, Rus Ordusu’nun yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Başbakan Vladimir Putin, bu amaçla önümüzdeki on yılda hükümetin 23 trilyon ruble (1.347 katrilyon lira) tutarında yeni silah alacağını belirtti. Bu silahlar arasında 400 kıtalararası balistik füze, 600 savaş uçağı, onlarca denizaltı ve savaş gemisi ile binlerce tank olacak.

Yeni silahlar
Rusya’nın 30-40 yıl sonrasının tehditlerini de gözeterek yeni silah teknolojileri geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Putin, yeni nesil silah geliştirilmesine odaklanılması ve özel sektörün de bu konuda cesaretlendirilmesi gerektiğini belirtti.


Yeniçağ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)