”Çanakkale 1915” adlı film, 18 Ekim’de vizyona girecek


Çanakkale 1915′ adlı filmin vizyon tarihi belli oldu.

”Çılgın Türkler”, ”Diriliş” ve ”Cumhuriyet” kitaplarının yazarı Turgut Özakman’ın kaleminden Türk milletinin diriliş hikayesinin anlatıldığı ”Çanakkale 1915” adlı film, 18 Ekim’de vizyona girecek.

Fida Film’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Murat Akdilek ve Serkan Balbal ortak yapımcılığında Mayıs ayında çekimlerine başlanacak ”Çanakkale 1915” filminin yönetmenliğini Yeşim Sezgin üstlenecek.

Filmle, yakın tarihin en önemli savaşlarından Çanakkale Savaşı, ilk defa beyazperdeye yansıyacak.

Çekim aşaması 8 hafta sürmesi planlanan filmin, sanat ve prodüksiyon çalışmaları devam ediyor.

Film için 2000′in üzerinde asker kostümü dikilirken, köylü, şehirli ve meslek gruplarına ait binlerce kostüm hazırlanıyor.

Savaş sahnelerinin canlandırılması için yüzlerce metre uzunluğunda siperler kazılacağı filmdeki savaş sahneleri için 500 kişilik yardımcı oyuncu kadrosu askeri eğitim alacak.

Film için 3 yüksek rütbeli subaydan danışmanlık alınırken, döneme ait silah, tüfek ve topların yanı sıra bazı özel topların mekanizması inşa ediliyor.

Çekimlerinin tamamı Çanakkale ve civarında gerçekleşecek film için savaş dönemine ait hastane, komuta merkezi, Kızılay merkezi gibi mekanlar oluşturulurken, birçok köy ve kasaba sahnesi için de civar köylerde mekan giydirme çalışmaları yapılacak.

Nusrat Mayın Gemisi’nin birebir aynısının kullanılacağı çekimler için özel mayınlar yapılıyor. Savaş sahnelerinde gerçekçi patlama sahneleri için görsel efekt ekibi filme özel ekipmanlar imal edilirken, malzemelerin bir kısmı da yurt dışından getirildi.

Birçok animasyon, su altı kamerası, helikopter çekimlerinin de yer alacağı filmin deniz savaşları bölümü için 20 kişilik animasyon ekibi çalışmalara başladı.

Turgut Özakman, Türk milletinin tarihe geçen kahramanlık destanının anlatılacağı film için ”savaşın kanlı yüzünü değil, ruhunu, insani, temiz ve haklı yanını, bir milletin dirilişini anlatacağız” ifadesini kullandı.

Fida Film ve Örümcek Yapım ortaklığında gerçekleşen film, 18 Ekim’de yurt içinde ve yurt dışında toplamda 300′ün üzerinde kopya ile sinema izleyicileriyle buluşacak.

Habertürk

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)