Ulusal güçler birlikte hareket etmeli


İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gençliğe Hitabe'nin bu bölümleri günümüz gerçeğini anlatmaktadır. Kimileri iktidar gücünü kullanarak, kimileri iktidarın arkasına saklanarak Türkiye'nin geleceğini şekillendirme operasyonlarına girdiler.

Cumhuriyet ve demokrasi ile yıllardır gücünü koruyan Türkiye Cumhuriyeti son dönemlerde bazı darbeler aldı. Bu darbeler ile amaçlarına ulaşmaya çalışanlar her geçen gün yeni ve daha büyük darbeler hazırlıyorlar. Çeşitli oyunlarla tuzaklar, baskıların dozu arttırılıyor.

Ülkemizin daha fazla sarsılmasına engel olmalıyız. Eğer ki Cumhuriyete haddinden fazla kastedecek olurlarsa karşılarında gerçek bir çelik yumruk görmelidirler. Eğer şimdi bu yazıyı okuyorsanız siz de bu ulusal bilincinizi uygulamaya koyun. Gidin ve size yakın hissettiğiniz örgütlenmenin içinde yer alın.

Milli egemenliğe dayalı tam bağımsız Türkiye için.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)