Siyasilerden 23 Nisan mesajları


Siyasiler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayınladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajına, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir gururla kutlandığını belirterek başladı.
Büyük Atatürk'ün, istiklal mücadelesinin ancak milletin egemenliğine, birlik ve beraberliğine sahip çıkmasıyla başarılabileceğine inandığını ifade eden Gül, bu yönüyle değerlendirildiğinde milli egemenlik ilkesinin, istiklal mücadelesinin temel dayanağını oluşturduğunu vurguladı.
23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasının, Türk milletinin kurtuluşuna zemin hazırlayan ve ülkenin önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Gül, mesajında şunları kaydetti:
''Atatürk'ün önderliğinde bağımsızlık savaşının karargahı olan, kararlarıyla, onurlu duruşuyla bu büyük mücadeleye hayat, vatandaşlarımıza umut ve güç veren TBMM, sadece kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırmamış, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun da kaynağı olmuştur.
Millet iradesinden aldığı güçle Atatürk'ün rehberliğinde Cumhuriyet'i ilan eden Yüce Meclis, Türkiye'nin modern dünyayla bütünleşme sürecinde kapsamlı reformları hayata geçirmiş, güçlü yarınların temellerini atmıştır. Dolayısıyla millet egemenliğinin TBMM tarafından kullanılması, ülkenin içinde bulunduğu zor ve çetin şartların tersine çevrilmesini sağlarken, sorunların kalıcı şekilde aşılmasına da imkan tanımıştır.
Meclisimiz, üstlendiği ağır sorumluluğu, onurlu ve şerefli görevi 92 yıldır layıkıyla yerine getirmenin, milletimizin güvenine mazhar olmanın kıvancı içindedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin mabedi, milli iradenin tecelligahı, milli egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait oluşunu temsil eden yegane çatıdır. Özgürlüğün, eşitliğin, adaletin, hukukun üstünlüğünün ve kurumların meşruiyetinin dayanağının milli egemenlik olduğu anlayışı, Türkiye'nin güçlü temeller üzerinde yükselmesinin yolunu açmıştır.''

''Demokrasi uzlaşma, anlaşma ve barış rejimidir''

Son yıllarda gerçekleştirilen değişim ve dönüşüm hamlelerinin, Türkiye'yi başarılı ve yıldızı parlayan bir ülke konumuna getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin profilinin gerek ekonomik gerek siyasi gerekse diplomatik olarak yükseldiğini ifade etti.
Mesajında, ''Ülkemizin uluslararası sistemin en önemli aktörlerinden biri durumuna gelmesi, hepimiz için kıvanç verici bir ilerlemeye işaret emektedir'' değerlendirmesinde bulunan Gül, Türkiye'nin, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, çoğulcu demokrasi anlayışını benimsemiş bir ülke olduğunu hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
''Demokrasi bir uzlaşma, anlaşma ve barış rejimidir. Türkiye'nin meselelerini büyük bir olgunluk ve özgüven içerisinde ele alarak çözeceğine inanıyorum. Türkiye, sorunların üzerine cesaretle gitme kararlılığından vazgeçmeyecektir. Çözümü ertelenen sorunların ülkenin geleceğini ipotek altına almasına ve yeni kayıp yılların oluşmasına izin verilmemesinin önemini vurgulamak istiyorum. Esasen büyük bir ülkeye yakışan da budur.
Bugün ülkemizin önündeki en önemli gündem maddesi, Türkiye'yi birinci sınıf bir demokrasi haline getirecek yeni özgürlükçü sivil bir anayasayı gerçekleştirmektir.
TBMM'de temsil edilen partilerin, bütün siyasi aktörlerin, sivil toplum kuruluşlarının, uzlaşma kültürü içerisinde sürdürecekleri, akılcı, sağduyulu ve yapıcı çalışmalarıyla bunun başarılabileceğinden şüphe duymuyorum.
Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün tüm kurum ve kriterleriyle benimsenmesi ve uygulamada karşılaşılan sıkıntıların evrensel normlar doğrultusunda ortadan kaldırılması, ülkemizin istikrar ve refah içerisinde gelişmesinin teminatı olacaktır.
Bunu başarabildiğimiz takdirde, inancım odur ki, performansı ve dinamizmiyle tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye, yeni başarılara imza atacak ve muazzam ilerlemeler elde edecektir.
Büyük bir özgüvenle ulaşacağımıza inandığım 'Her alanda gelişmiş, zengin, demokrat ve modern bir Türkiye' yeni nesillere bırakacağımız en değerli armağan ve miras olacaktır.''

"Cumhuriyet, ebediyen varlığını sürdürecektir''

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, büyük lider Mustafa Kemal ile onun birbirinden değerli silah arkadaşlarının büyük özverilerle tesis ettiği Cumhuriyet'in, tarihini, kültürünü bilen ve ecdadına sahip çıkan nesillerin omuzlarında ebediyen varlığını sürdüreceğini bildirdi.

Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm yokluk ve zorluklara karşın bağımsızlık ve egemenliğin inanç ve azimle tesis edilebileceğini tüm dünyaya gösteren Türk milletinin 23 Nisan 1920'de temellerini attığı Cumhuriyetin 92. yılını bugün haklı bir gururla kutladığını ifade etti.

Çocukların muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda saklı olduğunun bilincinde olan Mustafa Kemal Atatürk'ün, halk iradesinin hayat bulduğu meclisin kuruluş gününü çocuklara armağan ederek onlara olan sonsuz güvenini ve beklentisini ortaya koyduğunu vurgulayan Günay, mesajında şunları kaydetti:

''Büyük lider Mustafa Kemal ile onun birbirinden değerli silah arkadaşlarının büyük özverilerle tesis ettiği Cumhuriyet, tarihini, kültürünü bilen ve ecdadına sahip çıkan nesillerin omuzlarında ebediyen varlığını sürdürecektir.
Yarınların liderleri olan çocuklarımız köklü tarih ve kültürümüzden aldıkları güçle geleceğimizi şekillendirecek yegane varlıklarımızdır. Ülkemizin dinamizm ve değişim potansiyelinin kaynağını oluşturan çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak ve onları en iyi şekilde yetiştirmek ise bizlerin en önemli görevidir. Bakanlık olarak sürdürdüğümüz çalışmalarda bu bilinç içerisinde çocuklarımıza özel bir önem vermekteyiz.
Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve dünya çocuklarıyla birlikte kutladığımız bu anlamlı günde çocuk kalbinin sahip olduğu saflık ile tesis edilmiş barış, dostluk ve kardeşlik ortamının hâkim olduğu bir dünya ümidiyle başta çocuklar olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.''

AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)