AKP, Aldatanlar ve Kandırılanlar Partisidir


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi olduğunu hala öğrenemediniz mi? Totaliter zihniyet bulaşıcıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasından satır başları:

- Bir insan neden buğday ekmez. Gelir elde edecekse niye buğday ekmesin. Bunun nedeni kurtarmıyor. Elektrik, mazot pahalı.

- Çiftçiye verilen tüm destek 7 milyar.

- Bunu Başbakan söyledi.

- Hayvancılıktada sorun yaşanıyor. 1980 de bufus 44 milyon şimdi 75 milyon o zan rahat geçiniyorduk.

- Çiftçi kardeşlerime sordum madem herşey iyi neden ithal koyun getiriyoruz. Tütün de ne hale geldiğimiz meydandan 30 bin aile geçiniyordu.

- Özelleştirmeye son vereceğiz.

'Sorun bizim gitmemizle çözülmüyor'

13 Mayıs Pazar günü Anneler Günüydü.Mutlu bir gündü.Ama geldiğiniz noktada öyle anneler varki onlar şehit anneleriydi. CHP vekiller onların anneler gününü kutladılar.Onların derdine dert ortağı oldular.

- Sorun bizim gitmemizle çözülmüyor. Sorun kanın, acının durmasıdır.Buradan sesleniyorum 40 yıldır Türkiye'nin gündemindeki en temel sorun diye size sorsalar. Bu sorun terördür. Peki kabahat kimde? Korucuda mı, vatandaşta mı, askerde mi? Bir dönüp kendimize bakalım. Bu sorunun vebali kimin omzunda? Politikacıların omuzlarındadır

- 40 yıldır kan akıyor bu ülkede. Edebiyat yapıyorlar 'Analar ağlamasın' diyorlar.

- Bu lafı ederken yürekten söyleyeceksiniz. Neyi çözdün de analar ağlamadı?

'Erdoğan bu sorunu çözemez'

- Efenim yeni projeler üretiyoruz. Yeni strateji belirliyoruz. Yahu 40 yıldır...

- Ama Recep Tayyip Erdoğan bu sorunu çözemez. Bu sorunu çözecek olan CHP'dir.

- Çünkü bu konuda ilk raporu yaza da biziz. Bu sorun toplumsal uzlaşmayla çözülür. Bunun için masaya oturacaksın.

- Bu sorun çözülmedikçe sağlıklı sonuç olamaz. Adana dahil diyarkaır, hakkari, Bitlis... Nerede saniyeleşme var. Herkes İstanbul'da Anadolu boşalıyor.

- 1930'lu yıllarda Diyarbakır 3. büyük sanayi kentimizdi. İşsizlikle mücadelseyle her yerde olsun dediler. Anadoluyu ayağa kaldırmak bizim boynumuzun borcu. Biz Anadolu'yu sömürmeyeceğiz.

'Onlara kimse sahip çıkmadı'

- Mustafa Arifoğulları o da annesini göremedi. Annesi Mustafayı kucaklayamadı. bunları toplum çabuk unuttu. Hani büyüyor ya Türkiye düşünün 5 kişi buz gibi su da saatlerce bekledi kimse kurtarmadı. Onların annelerine biz sahip çıkmalıyız.

- Onlara kimse sahip çıkmadı ve bir de elektrklerini kestiler. Bunlarda vicdan yok insan sevgisi yok. Annenleri zaten unuttular. Onları hatırlayanda biziz.

- Çaycuma köprüsünden dereye uçanların çoğunun cesetleri bulunmadı. Bilirkişi buna çürük diyor siz trafiğe açıyorsunuz. Sorumlu var mı yok. Bu nasıl bir ülkedir.

'Bir çocuğun değeri para ile ölçülebilir mi?'

- Gülyazı köyünde 34 yurttaşımız öldürüldü. Okul masrafları için kaçakcılık yapıyorlardı. Bu anneleri nasptılar para ile susturmaya çalıştılar. Bir çocuğun değeri para ile ölçülebilir mi? Başbakan'a soruyorum sen çocuğunun bedelini ortaya koyabilir misin?

- İpe un sererek sorumluları bulmaya çalışıyorlar. Aslında zaman kazanıp unutturmaya çalışıyorlar. Bu emri hükümet verdi. Sınırdışı operasyona talimat hükümetten gelir.

- Bir de size istihbaratı kim verdi? Cevap var mı yok.

- Gülyazı köyündeki anneler Erdoğan'ı allaha emanet etti.

'Siz yargıya bile gidemeyeceksiniz'

- Memur- Sen'de nikah mamasında bile bu kadar iştahlı evet demedik diyordu. Ama referandumda kullandılar. Ne oldu. Biz size dedik bunlar size para vermenin yolunu arıyorlar dedik.

- Memura 3+3 vericeklermiş. Şimdi diyorlar ki sen bizi kandırdın e günaydın. Sizi öyle bir kandırdılar ki siz yargıya bile gidemeyeceksiniz. Anca 3 gün kahramanlık yaparsınız.

'Her türlü baskıyı kullanıyorlar'

- Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi olduğunu hala öğrenemediniz mi? Totaliter zihniyet bulaçıdır. Bu hastalık yayıldığında yönetimler totaliter bir yapıyyla baskıcı bir şekle dönüşüyorlar. Her türlü baskıyı kullanıyorlar. Bunla mücadele edenler de aydınlardır.

- Aydınlar meşaledir. Bedel ödemekten korkmazlar. Hitler rejimine bakın aydınlar her zaman toplumların öncüsü olmuşlardır. Bedel ödemeden özgürlük alınmaz. Ben aydın adını aldım demekle olmaz aydının sorumluluğu vardır.

- Toplumun geleceğini gören insandır. Sorumluluğu olan aydın olur korkak adamdan aydın olmaz. Aydın neden direnir, toplumun çaresz olmadığını göstermek için.

'Eğer aydın direnmezse toplum direnemez'

- Eğer aydın direnmezse toplum direnemez. Bunun adı öğrenilmiş çaresizlik. Diktatöre teslim olan bir aydın ahlakını yitirmiş bir aydndır.

- Bir ülkede düşüncelerini açıklamaktan korkan varsa orada demokrasi yoktur. Berberinden hamalına kadar gazetecisine kadar herkes telefonlarının dinlendiğinden şüphsi var demek ki demokrasi yok.

- Basının özgür olmadığı ülkede demokrasi olmaz. Sizin düşünceleriniz bir svil toplum örgütü ve parti düşüncelerini açıkladığında medya bunu vermiyorsa bu toplumun özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir.

'Eleştiriden ders almasını bilmeliyiz'

- Milletvekili arkadaşlarımda zaman zaman bir araya gelirler. Onlara sormuşsunuzdur yazınızı rahat yazıyor musunuz diye emin olun yazamıyorlar. Bunu herkes biliyor. Demokrasinin kalitesinde sorun var.

- Basına görevini anlatmak benim görevimdir. Sahip çıkmak benim görevimdir. Bizi de eleştirebilirler korkmasınlar. Eleştiriden ders almasını bilmeliyiz. Geçen gün Kenan Evren'in yetkilerini kullanan bir başbakan var.

'Hiç yakışıyor mu'

- Bekir Coşkun'a kaleminden pislik akıyor diyor. Hiç yakışıyor mu sen ağzından çıkanlara bak bir. Sen önce Genelkurmay Başkanı muhtıra verdi yetmedi. Demek ki Bekir Coşkun kendini tarihe yazdırdı seni de çöp sepetine atacak.

- Özgür bir medya olsa başkaban bunu edemezdi ve medya bu lafı ona yedirirdi. Her rejimde basın olur. Ama özgür basın sadece demokrasiler de olur. Siz kendinizi başbakana endekslediyseniz söylediklerini yutuyorsanız siz yalaka medyasınız.

'Bugün Bekir Coşkun'a yapılan yarın başkasına yapılır'

- Biz maddi baskı altındayız diyorlar anlıyorum aydın aydınsa sorumluluğu vardır dedim. Eli her kalem tutan insan aydınsa direnmek zorundadır. Senin arkadaşına hakaret ediyorlar sen alkışlıyorsun kusura bakma sen yalakasın.

- Basın özgürlüğünü Başbakan belirleyecek ve sen ses çıkarmayacaksın. Başbakan sınırları belirleyecekse sen bırak o kalemi demokrasi yok demekki. Bugün Bekir Coşkun'a yapılan yarın başkasına yapılır. Temel sorun siyasi ahlak.

'Böyle bir basın özgürlüğü yok'

- Sen basın özgürlüğünün Başbakan&ın anlayışına bırakıyorsun böyle bir basın özgürlüğü yoktur. O kafayla darbe yapanların kafası aynı. Bu anlayış firavun anlaşıdır. bunu kabul etmeyiz.

- Erdoğan daha önceden başkanlık sistemininm ortaya çıkışı amerika emperyalizmden gelmedir dedi ama şimdi tartışalım diyor. Eğer öylese onun uygulaması gereken bir kuraldır artık. Irak'ta Libya'da Kürecik kalkanın'da Suriye'de ne denirse yaptı.



'Özgür düşünen insan bizi anlar'

- Suriye konusunda bizim politikamızı anlayamamış. Sen anlayamassın ki anlaman için düşünmen lazım. Özgür düşünen insan bizi anlar. Libya'da NATO'nun ne işi var diyip 24 sa geçmeden Kaddafi'nin linç edilmesine destek olan insan bizi anlayamaz zaten

- İradesini özgürce kullanmayan insan Batı'nın çömezliğini yapan insan bizi anlayamaz. Erdoğan boşuna yorulma biz senin kimlere hizmet ettiğini çok biliyoruz. Hangi sultan, hangi başbakanın Batı'nın dilinin orta doğuda kullanmıştır. Bir tek Erdoğan.

'Senin dilinde iktidarın sürşüyor'

- İki yüzlü politika tutarsız politika. Senin dilinde iktidarın sürşüyor. Bu kadara yalancı bir politikacı görmedim.

- AA'dan bir haber okuyorum. Erdoğan S&P'nin Amerika'nın tarihinde ilk kez kredi notunu düşürmesine karşı; gelişmiş ülkelerin kredi notu düşürken bizim ki yükseliyor. 7 ay önce söylemiş bunu. 7 ay sonra S&P'ye bağrıyor.

'Demokrasi kültür işidir, ahlak işidir'

- İki yüzlü bir politikacı nasıl unutuyorsun söylediklerini. Demokrasi kültür işidir, ahlak işidir, insanlığa saygı işidir. Defalarda söyledim Erdoğan kavgaya ihtiyaç yok. Gel Kenan Evren'in yasalarını değiştirelim. Gel düzeltelim ama gelemez diktatör kafasında.

- Erdoğan medya patronluğunu bırak. insan haklarına saygılıysan gel huzur içinde bu parlementoyu çalıştıralım. Çocuklarımıza güzel bir türkiye bırakalım.

- Sende darbecisin onların suç ortağısın. Demokrasiyi sağlamak zordur biz bu bedeli ödemeye razıyız. Ödün vermeyeceğiz.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)