Anayasanın 14. maddesi çok açık


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tutuklu milletvekilleriyle ilgili AKP MYK'da alınan kararı değerlendirerek, "Bu olaya olumlu bakmıyoruz. Anayasa'nın 14. maddesi çok açık net ortada. Bunun formülü olmaz" dedi.

Partisinin TBMM Grubunun çıkışında soruları cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MYK'nin tutuklu milletvekilleri için toplanmadığını hatırlatarak, "Normal MYK. Dün Hüseyin Bey'in açıkladığı gibi. Aynen açıkladığı gibi. Herkes yorumunu yapmakta serbesttir. Bizim yorumlara müdahale etme yetkimiz yok" diye konuştu.

Atılan adımların Anayasa aykırı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Şu anda başından itibaren bu iş zaten gerek anayasal gerekse yasal düzenlemeleri bilinerek atılmış bir adımdır. Bu atılan adımlar anayasaya da yasaya da uygun olmadığı halde maalesef kenardan köşeden dolaşarak yapıymış bir adımdır ve milletvekili seçilme olayını sulandırma hareketi olarak görüyoruz. Bundan dolayı da bu olaya olumlu bakmıyoruz. Ama tabi yargının vereceği kararla ilgili de bizim söyleyecek herhangi bir şeyimiz yok" dedi.

Yeni formül arayışlarına da değinen Erdoğan, "Bunun formülü olmaz. Bunun yasal noktadaki Anayasa'nın 14. maddesi çok açık net ortadadır" değerlendirmesini yaptı.

Memur maaş zammı

Memur sendikalarının toplu sözleşme sürecinde bu tür manevralar yapabileceğini, grev hakkının ne zaman ve nasıl doğacağının belli olduğunu belirterek işçi ve memuru bu güne kadar enflasyona ezdirmediklerini söyledi. Hükümet olarak her zaman enflasyonun üzerinde zam verdiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Türkiye'yi bir bütün olarak ele almak zorundayız ve bu ülke eğer bir zaafa uğrarsa, bizim akıbetimiz de Yunanistan, İspanya'nın akıbetine uğrar. Biz Türkiye'yi, böyle bir akıbete düçar bırakamayız. Şu anda bir mali disiplin içinde yürüyorsak, eğer ekonomik büyümemiz şu anda başarılı bir şekilde sürdürülüyorsa, bu, hesaplar iyi yapıldığı içindir. Yoksa sendikalar, anlar olmuştur ki, yüzde 30, yüzde 50, yüzde 100 zam istemiştir. Şu anda bu işin ekonomik sorumluluğunu, yükünü kendileri hissetmesi lazım. Eğer bunu hissetmezlerse, bu ülkeye de yanlış yaparlar. Onun için burada aklı selimi öne çıkarmak suretiyle, karşılıklı görüşmelerle 9.5 seneyi nasıl yönettiysek, bundan sonrasını da böyle yöneteceğiz."

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)