Başbakan Erdoğan'ın Bir Milyar Doları Var mı Yok mu?


Araştırın, şu İsviçre bankası hikayesini, iddiasını, suç duyurusunu, ihbarı, bir araştırın da hiç değilse Kaşif Kozinoğlu boşa ölmemiş olsun, hiç değilse Kaşif mezarında rahat uyusun!

Kaşif Kozinoğlu, Türk Milli İstihbarat Teşkilatı Asya Daire Başkanı ya da daha da üst düzeyde bir yetkili. ODA TV davasında terörist olduğu gerekçesiyle görevde iken gözaltına alındı ve tutuklandı. Hukuk tarihimize de yazıldı bu tutuklama çünkü yargı, adı Kaşif olunca ileri, ama Fidan olunca geri adım attı: Biliyorsunuz bu tutuklatmayı başaran savcılar, soruşturma konusu aynı teşkilatın başındaki Hakan Fidan olunca geri adım atıp olayı küllenmeye bırakmışlardı, üstelik suç tarihinde MİT’te bile değildi Fidan, yani dokunulmazlığı yoktu. Geri adım çünkü İlker Paşa için de aynı olay olmuş, Anayasa Mahkemesi’nde yargılanması gerekirken, “ben adaletim” deyip yerel bir Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamışlar ve üstelik tutuklamışlardı. Geri adım işte bu; İlker Paşa’da bir adım ileri, Kaşif Kozinoğlu’nda iki adım ileri ama Hakan Fidan olunca, hele ki yanında da Başbakan Erdoğan olunca bir adım geri, yazık adalet bu değil…

MİT Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu, üstelik görevde, adaletin iki adım ileri atılmasıyla tutuklandı ve hapse atıldı. Hapiste iken öldü, ölümü bize sorarsanız hala şüphelidir, Harp Okulu’ndan tanırız, büyük bir sporcudur o, bildiğimiz dört duvar öldürmez onu. Kaşif de başına gelecekleri tahmin etmiş olsa gerek ki, ölmeden(!) önce el yazısı ile kamuoyuna bir açıklama gönderdi ve bir çok önemli konuda açıklama yaptı. Biz bu açıklamalardan sadece bir tanesini ele alacağız, o da Başbakan Erdoğan’a ait olduğu söylenen İsviçre’deki sekiz ayrı hesapta yaklaşık 800 milyon ABD doları paranın varlığı…

Rahmetli Kaşif’in el yazısı ile yaptığı açıklama aynen şudur:

“Almanya, AKP’ye koz olarak elinde bulundurulması amacıyla; Recep T. Erdoğan’ın İsviçre bankalarında bulunan 800 milyon ABD Doları civarında olan, sekiz ayrı hesabın numaralarını ve kimlerin adına yatırıldığını öğrenebilmek ve belge temin edebilmek amacıyla, EYŞAN Adalarındaki İsviçre Bankası Müdürü’nü( Alman Dış İstihbarat Servisi BND’nin söz konusu müdür gibi bir çok elemanı mevcuttur İsviçre Bankalarında) kullanarak R.T Erdoğan ve benzeri bazı hedef şahısların( TC Vatandaşı, AKP Yöneticisi) hesaplarının tüm belgelerini 30 milyon Euro karşılığında temin etmişlerdir…”

Şimdi mesele şudur: Bu açıklamayı yapan Milli İstihbarat Teşkilatı üst düzey bir yöneticisidir ve bu açıklamayı görevde iken yapmıştır, üstelik el yazısı ile yazarak yapmış olduğu açıklamanın ardında dik durduğunu da bize göstermiştir, yani dedikodu değil. Öyleyse bu konu aydınlatılmalıdır ve Başbakanlık ve MİT bu konuda resmi açıklama yapmalıdır, devlet işi bu, boru değil.

Meselenin diğer önemli yanı ise şudur; İsviçre bankalarında hesabı olduğu söylenen kişi Sarı Çizmeli değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı’dır, Recep T. Erdoğan. Demek ki Başbakan Erdoğan’ın etrafında istihbarat örgütleri cirit atmaktadır, demek ki bizden saklanan ne varsa, her türlü gizli bilgi ve belgeler yabancı istihbarat örgütlerin elinde mevcuttur. Bu konu derhal açığa kavuşturulmalı, Kaşif Kozinoğlu’nun dedikleri doğru ise Başbakan kendini tehdit eden bu şantaj ve tehditten derhal kurtulmalıdır. Çünkü söz konusu olan Erdoğan değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.

On yıldır AB çığırtkanlığı yapanlara sesleniyoruz; böylesi bir açıklama AB Ülkelerinden birinin İstihbarat yetkilisinden gelmiş olsaydı, orada bilin ki hükümet düşerdi, ama bizde ses yok, yazık.

Namus ve şeref tellallığı yaparak aslında cellat olanlara sesleniyoruz; 800 milyon dolar bu, su borusu değil, göreve geldiğinde çulsuz olan bir Başbakan hakkında bir milyar dolar gibi bir yolsuzluktan bahsediliyorsa eğer, neden bu olayın üstüne gitmiyorsunuz, hırsızın makamı mı olur, araştırılmaz hiç böylesi ağır iddia ve ithamlar!

Kod adı Ergenekon olan soruşturmanın savcılarına sesleniyoruz; Ergenekon Kasası dediniz, Kuddisi Okkır cezaevinde öldü, cenazesini para yokluğundan belediye kaldırdı. Hala kasa kasa diyerek ülkemizde alın teriyle, namus ve şerefiyle yaşamış olan insanlarımızın yedi göbek sülalesini araştırıyorsunuz, bankalara yazı yazıyorsunuz, bizde olmayan kasa arıyorsunuz, sözümüz yok! Peki, peki, bu Başbakan Erdoğan hakkında ileri sürülen bu bir milyar dolarlık kasa sizi hiç ilgilendirmiyor mu, ey vicdan, ey adalet?

Araştırın, şu İsviçre bankası hikayesini, iddiasını, suç duyurusunu, ihbarı, bir araştırın da hiç değilse Kaşif Kozinoğlu boşa ölmemiş olsun, hiç değilse Kaşif mezarında rahat uyusun! Yanılmıyorsak eğer Rahmi Koç da yıllar önce “Tayyip’in bir milyar doları var” demişti, ardından ülkemizden uzaklaşmak zorunda kalmış ve teknesiyle bir yıl süren dünya turuna çıkmıştı, demek ki bir nedeni varmış…


Erdal Sarızeybek

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)