Başbakan tutuklu vekiller ile ilgili teklifin sakıncasını açıklasın


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu vekiller ile ilgili teklifin "sakıncalı" olduğu gerekçesiyle reddedilmesine ilişkin Başbakan Erdoğan'a kamuoyunu aydınlatma çağrısı yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Türk sporu bir süredir girdiği yoğun bakım şartlarından hala çıkamamış ve iyileşip ayağa kalkamamıştır. Geçtiğimizin yılın 3 Temmuz tarihinden bu tarafa Türk futbol hayatının çok ciddi iddiaların merkezinde olduğu tartışmasızdır. Ne var ki, Türk futbolundaki olumsuzluklar zincirinin hem sahalara hem de saha dışındaki taraftar davranışlarına sirayet ettiği ve yönlendirdiği anlaşılmaktadır. Futbolda biriken sorunların yönetimindeki basiretsizlikler, üste üste çakışan meselelerin üstesinden gelinmesindeki yetersizlikler ve zamanlamadaki zafiyetler sosyal ve toplumsal gerilimi bir hayli artırmıştır. Şunu unutmayalım ki, futbolda yaşanan alaboraların siyasi, sosyal ve ekonomik çalkantıdan, istikrarsızlık sarmalından bağımsız ve bağlantısız olduğunu söyleyebilmek neredeyse imkânsızdır.

Galatasaray'ı kutladı

-Statlardan yükselen siyasi içerikli sloganlar, belirli kişi ya da grupları hedef alan lehte yâda aleyhte tezahüratlar, tahammülsüzlüklerin tek bir ağızdan seslendirilmesi hep bunun bir işaretidir. En son olarak, iki güzide kulübümüz arasında hafta sonunda yapılan ve Türkiye Spor Toto Süper Lig şampiyonunu tayin eden müsabaka sonrasındaki vahim ve ibretlik hadiseler bize bunu yeniden göstermiştir.Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz cumartesi günü yapılan karşılaşmayla Spor Toto Süper Ligi'nin 2011-2012 sezonunda şampiyon Galatasaray Kulübümüz olmuştur.

AKP'ye çağrıda bulundu

-Allah korusun, böyle giderse stadyumlardan çakılacak bir kıvılcımın telafisi çok zor olacak ortamlara ve olaylara neden olabileceğini görmek ve bilmek lazımdır. AKP hükümeti konunun üstüne mutlaka eğilmeli, Türkiye Futbol Federasyonu tüm kulüplerimizin katılımıyla katlanan problemlere çözüm ve çare aramalıdır. Başbakan'ın tribün mantığından ve yaklaşımında çıkarak, futboldaki faullü gelişmeleri ele alması ve kanayan yaraya merhem olması aciliyet arz etmektedir. Çağrım sporun bileyici değil birleştirici, dağıtıcı değil dayanışmacı, bölücü değil bütünleştirici, kışkırtıcı değil kucaklayıcı vasfının herkes tarafından sahiplenilmesi, savunulması ve benimsenmesidir.

19 Mayıs kutlamaları

-Bu hafta sonunda 19 Mayıs'ı kutlayacağız.AKP hükümetinin 19 Mayıs'a savaş boyaları sürmesi ile bu kutlama 3'e bölünmüştür. Yapılacak törenler üçe ayrılmıştır.

-Bilinmelidir ki milli bayramlara yönelik yapılan karalama kampanyası MHP ile son bulacak ve düzeltilecektir.

-19 Mayıs 1919 tarihi dayatmalara dur diyecek olan Türk milletinin direnci ve TC'nin Samsun'dan yükselen müjdesidir. 19 Mayıs ruhu Türk milletinin doğuşudur. Bu kazanımların farkında olmayan aymazların bu haritayı okuması mümkün değildir.

-Geleceğimiz ancak vatan ve millet taşıyan bir gençliğin yetişmesi ile güvence altına alınacaktır. Gençlerimizin her sorunun üstünden gelecek şekilde bağlı, milli mücadele kahramanları kadar inanç sahibi olarak yetişmesi şarttır.

-Ülkemiz AKP iktidarı ile birlikte hayati riki çok olacak derman kaybına uğramıştır. Dengesi kaymış, başı sonu körleşmiş bir siyaset uygulaması ile Türkiye içler acısı hali yaşamaktadır. BAşbakan'ın yanlışa doğru maskesi giydiren kurnazlığı foyasını gizlemiştir.

-Sütünde hamurunda sorun olanlara peşgeş çeken Başbakan Erdoğan'dır.Başbakan haddinden fazla şımarmış kendisini dev aynasına görmeye başlamıştır. Sanki TC Erdoğan'ın deney tüpüdür. Kaldı ki AKP'nin demopkrasiyi yağma eden zihniyeti sinsiliği bugün üstesinden gelen tehditlerden biri haline gelmiştir.

Başkanlık Sistemi

- Uzlaşma kanallarının kapalı ve ağır aksak işlediği, tahammül ve diyalog kültürünün gittikçe irtifa kaybettiği bir ortamda başkanlık sisteminin açılacağı tek kapı diktatörlük ve otoriteryen eğilimlerin güçlenmesidir. Ayrıca sistem değişikliği her şeyi baştan sona alt üst edebilecek ve muazzam bir siyasi ve hukuki erozyonun oluşmasına zemin teşkil edecektir. Başbakan Erdoğan içten içe yanan federasyon özlemini ve hedefini başkanlık sistemiyle hayata geçireceğini hesap etmekte ve bunun düşünü kurmaktadır. Ancak evdeki hesap Allah'ın izniyle millet iradesine uymayacaktır. Fren ve denge mekanizmaları yetersiz çalışsa da, parlamenter sistemi reforma tabi tutmak, güçlendirmek ve etkinleştirmek hepimizin elindedir. Nihayetinde başkanlık sistemi maceralarla ve belirsizliklerle dolu olup, Başbakan'ın baskıcı yönetimini kuvvetlendirmeye temel teşkil edecek bir özelliği bulunmaktadır. Her şeyden evvel parlamenter sistemi ıslah ederek, eksik ve gediklerini hep birlikte düzelterek yola devam edilmelidir.

-Yakında Sayın Başkan'ın eski ülkücü olduğunu duyarsak ve bununla ilgili aslı astarı olmayan iddialar kamuoyuna düşerse bizim açımızdan hiç de şaşırtıcı olmayacaktır

-Sürekli çark eden, dün söylediğinden bugün dilim sürçtü diyerek dönen, tek vatan derken iki defa ve ısrarla tek din diyerek iyice şuurunun kapandığını gösteren bu anlayışın, Dokuz Işığın özüne ve bütününe nüfus etmesi bize göre mümkün değildir. Biliyoruz ki, Başbakan kırk fırın ekmek yese de; ülkücülerin çağları aşan idrakini, Türk milletini bir bütün olarak ele alan derin fikri zenginliğini ve bozkurdun eğilmeyen onurlu başını anlaması asla mümkün olmayacaktır. İkazla söylemek isterim ki, 'Dokuz Işık BOP yayınlarından çıkmamıştır.

Tutuklu vekil polemiği

Bahçeli, Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Tutuklu milletvekillerine ilgili üç muhalefet partinin önerdiği teklif, AK Parti MYK'sında dün değerlendirildi. Bu teklifin sakıncalı olduğu ve reddedildiği şeklinde açıklama yapıldı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bahçeli, Başbakan veya AKP yöneticilerinin, sakıncalı unsurlarının neler olabileceği konusunda kamuoyunu aydınlatması ve Meclis Başkanlığı'nda yapılan istişari toplantıya katılan siyasi partileri de bilgilendirmesi gerektiğini ifade etti.

Bahçeli, tutuklular konusunun, AKP'nin istediği zaman istismar edeceği bir konu olmaktan çok uzak olduğunu vurgulayarak, "Eğer bunun sakıncılarının çok büyük olduğunu düşünüyor ise o zaman yargıyı harekete geçirerek, orayı daha hızlı çalıştırabilecek imkanları yargıçlarımıza sağlamak suretiyle sorunun kökten çözülmesi tercih yolunu bulmasında yarar vardır" dedi.

"Tutuklu vekiller probleminin tamamen rafa kalktı diyebilir miyiz?" sorusu üzerine de Bahçeli, "Kalkmaz efendim. Onlar bizim milletvekillerimizdir. Milletvekilleri olduğu müddetçe tutukluluk kavramıyla milletvekili özde ve sözde bağdaşmaz. Onun için sorun devam edecektir" yanıtını verdi.

Memura verilen zam teklifi

Hükümetin memura verdiği zam teklifine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine ise Bahçeli, şunları kaydetti:

"Çok aldatıcı olmuştur. Çalışan kardeşlerimizi istismar etmiştir. Hala da bu istismarı devam ettirmektedir. 3 3 ile oyalamakta, daha fazla talep elde edebilmeleri için memurları kendilerinin etrafında yaşamaya mecbur bırakmayı tercih etmektedir. Bu iktidarın sonu demektir."

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)