Bu klasik 'ben zengini severim' yaklaşımı


Hükümet'in memurlara önerdiği maaş zammı teklifine CHP'li vekillerden tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, yaptığı yazılı açıklamada, Hükümet'in memurlara önerdiği ücret artışı teklifinin, ''ciddiyetsiz bir tutumun göstergesi olduğunu'' söyledi.

Doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamların memura verilmesi düşünülen artışı ''sanal'' hale dönüştürdüğünü belirten Matkap, ''Memurlar ve memur emeklileri, beş aydan beri peş peşe gelen zamlar ve artan enflasyon karşısında eriyen maaşlarıyla geçim kaygısındayken, yüzde 3 oranında bir artış önerilmesi, vicdani ve siyasi açıdan sorgulanması ve hesap verilmesi gereken insafsızca bir yaklaşımdır'' dedi.

Grev hakkından yoksun bir toplu görüşme düzeninin, bir toplu sözleşme düzeni oluşturmayacağını söyleyen Matkap, bazı sendika yöneticilerin sürece ilişkin tutumlarını eleştirdi.

Matkap, ''Hükümeti kamu çalışanlarıyla sürdüğü görüşmede ciddiyete ve sorumlu davranmaya davet ediyor; memurların ve emeklilerin gasp edilmiş haklarının karşılanması ve beş aylık kayıplarının giderilmesini bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.


''Bu klasik bir 'ben zengini severim' yaklaşımıdır''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da aynı konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ''Ülke büyük bir bolluk içindeyse neden işçiler, memurlar ve emekliler bu bolluktan paylarına düşeni almasınlar? Söz konusu olan memurun, emeklinin hak ettiği zam olunca mı mali disiplin, bütçe dengeleri gibi beylik laflar akla geliyor'' dedi.

Temel ürünlere yapılan zamlar dikkate alındığında memur maaşında zam değil erime olacağını belirten ve Hükümet'in toplu sözleşme görüşmelerindeki tavrını eleştiren Akkaya, ''Bu klasik bir 'ben zengini severim' yaklaşımıdır'' görüşünü savundu.

CHP'nin bu sürecin sonuna kadar takipçisi olduğunu belirten Akkaya, emekçilerin ve emeklilerin haklarını onlarla beraber korumak için mücadele edeceklerini kaydetti.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)