Financial Times'dan olaylı derbi yorumu


Financial Times, Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olayların, "Türk futbolunun zaten zedelenmiş itibarının iyileştirilmesine hiç bir katkı yapmadığını" yazdı.

Türkiye'yi sarsan olayların yaşandığı derbi yoğun biçimde tartışılmaya devam ederken Financial Times gazetesi, "borsa, futbol sahası kadar vahşi olabilir" diyerek derbi sonrası Galatasaray Sportif'in borsadaki değerinin yüzde 10 artarken Fenerbahçe Sportif hisselerinin yüzde 8'e yakın düştüğüne dikkat çekti.

Ekonomi gazetesi Financial Times, yükselen piyasalar editörü Stefan Wagstyl imzası ile yayımladığı "Galatasaray zaferden kar etti" başlıklı analizde "Borsa, futbol sahası kadar vahşi olabilir. İstanbullu futbol kulübü Galatasaray'ın Cumartesi günü ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında huysuz, golsuz bir beraberlikle Türk ligini kazanmasının ardından marketing kolu Galatasaray Sportif'in hisseleri yüzde 10 yükseldi" diye yazdı.

Buna karşın, İngiliz gazetesi, "maçı kazansaydı şampiyon olurdu" dediği Fenerbahçe'nin Sportif hisselerinin yüzde 8'e yakın değer kaybettiğine işaret etti. FT, "Sahadaki fauller ve taraflarla polis arasındaki şiddetli çatışmalar, Türk futbolunun zedelenmiş itibarını iyileştirilmesine hiç bir katkı yapmadı" değerlendirmesini yaptı.

Stefan Wagstyl, Türk futbol otoritelerinin bundan "daha büyük başağrıları"nın olduğunu da belirterek aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 93 oyuncu ve yetkili hakkındaki şike suçlamalarının getirildiğini anımsattı.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)