İktidar, çağdaş hukuk sisteminin sonunu getirecek



YARSAV ve YARGI-SEN Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu,'Arabuluculuk Yasa Tasarısı'nı değerlendirdi. Eminağaoğlu,hukukun cemaatlerin anlayışlarına uygun kararların çıkacağı bir sisteme döüşeceğini belirterek, 'Aslında hedeflenen, bu alanın ilahiyat fakültelerine açılmasıdır' dedi.

Yargıçlar ve Savcılar Sendikası Kurucu başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Arabuluculuk Yasa Tasarısı'nın bilinmeyenlerini anlattı. Arabuluculara 'avukat olma' zorunluluğu getirilmediğini belirten Eminağaoğlu, hukuku dışında fakülte bitirenlerin dahi 100 saatlik bir eğitimin ardından arabulucu belgesi alabileceğini belirtti. Sitemi, hukuk alanının ilahiyat fakültelerine açılması olarak değerlendiren Eminağaoğlu, 'Arabulucuların uyuşmazlıkların çözümü için başvuracakları kurallar, toplumsal siyasal ve demokratik yaşamdan da soyutlanamayacağı için uyuşmazlıkların çözümünde başvurulacak kurallar, çağın gereklerine aykırı, feodal ya da dini referanslı kurallar olabilecek.

Her cemaat ya da feodal güçler, kendi anlayış ve kurallarıyla uyuşmazlıklaarı ççözme yoluna başvurabilecek, mensuplarını öncelikle bu yolu kullanmaya yönlendirebilecek, sonuçta ülkede 'çok hukuklu' bir sisteme doğru gidilecektir' dedi. Yargının özelleştirildiğinin altını çizen Eminağaoğlu 'Anılan sistemi uygulamaya sokacak olan iktidar gücü, 'üstünlerin hukuku' yoluyla, laik hukuk sisteminin ve çağdaş demokrasinin sonunu getirecektir. Mevcut hukuk sistemi sivil bir darbeye maaruz kalmaktadır. Darbelerin her türlüsüne 'hayır' diyerek bu tasarıya karşı konulmalıdır' dedi.

Yurt
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)