LYS Başvuruları 3 Mayıs Son Gün


LYS başvurularının süresi 3 Mayıs Perşembe günü saat 17.00'ye kadar uzatıldı.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 180 ve üzeri puan alanların katılabilecekleri Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) başvuru süresi yarın saat 17.00'ye kadar uzatıldı.

ÖSYM, LYS'lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS'lere başvuru yapmak isteyenler için 24 Nisan'da başlayan başvurular, 30 Nisan Pazartesi günü sona ermişti. Gelen talepler üzerine ücret yatırma süresi yarın saat 17.00'ye kadar, başvuru süresi ise 4 Mayıs'a kadar uzatıldı.

1 Nisan 2012 tarihinde yapılan 2012-Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabilecek.

LYS'ler için ayrı bir kılavuz bulunmuyor. 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, LYS'ler de dâhil, ÖSYS Sistemi ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsayacak, adayların, başvuru yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekecek.

LYS başvuruları İnternet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecek. Başvurusunu Başvuru Merkezi aracılığıyla yapan adaylar 2 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödemek zorunda kalacak.

LYS'lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS'den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilecek.

LYS başvuruları için adayların yapmaları gereken işlemler ise şu şekilde sıralandı:

- Hangi LYS'lere girmek istediklerine karar vermek
- Sınav ücretini yatırmak
- İnternet veya bir Başvuru Merkezi aracılığı ile başvurularını yapmak

LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girecekler.

LYS Beş Oturumda Yapılacak
16-17 Haziran ve 23-24 Haziran 2012 tarihlerinde toplam beş oturumda yapılacak olan LYS'lerde, her test için ayrı soru kitapçığı kullanılacak. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıkları toplanırken ve diğer teste ait soru kitapçıkları dağıtılırken ara verilmeyecek.

Matematik Sınavı (LYS-1): 16 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecek. LYS-1'de matematik ve geometri testleri bulunacak.

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2): 24 Haziran Pazar günü saat 10.00'da tek oturumda yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak.

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3): 23 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk dili ve edebiyatı, coğrafya-1 testleri yer alacak.


Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4): 17 Haziran Pazar günü, saat 10.00'da tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. LYS-4'te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu testleri yer alacak.


Yabancı Dil Sınavı (LYS-5): 16 Haziran Cumartesi günü saat 14.30'da tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek. LYS-5, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yapılacak.

Yurt

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)