Silivri'ye giden gazeteciler nasıl belirlendi?


CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, Silivri gezisine katılan gazetecilerin hangi kriterlerle belirlendiğini sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Adalet Bakanlığı'nın bazı gazeteleri temsilen bir grup gazeteci belirleyerek Silivri Cezaevi'nde bu gazetecilere gezi düzenlediğini ifade eden Öztürk, şu soruları yöneltti:

"Silivri Cezaevi'ne gazetecilerden oluşan bir heyetle gezi düzenlenmesinin amacı nedir? Bu konuda basında çıkan haberleri etkisizleştirmek amacıyla psikolojik savaş taktiği olarak mı bu gezi düzenlenmiştir?

Silivri gezisine katılan gazete ve gazeteciler hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Sözcü, Birgün, Evrensel, Aydınlık, Yurt gibi muhalif tavırlarıyla bilinen gazetelerden temsilci çağırılmamasının gerekçeleri nedir? Yandaş gazeteler ve gazeteciler ağırlıklı olarak yer verilmesi, Silivri'deki gerçeklerin objektif olarak yansıtılmadığına ilişkin yeni kuşkular ortaya koymaz mı?

Silivri'deki koşulların ne şekilde iyileştirilebileceği konusunda tutuklu ve hükümlülerden de görüş alınmakta mıdır?

Gazetecilerin Silivri'ye götürülerek koşulların olumlu olduğu mesajı verilmesi yerine niçin Silivri'deki koşulların iyileştirilmesi düşünülmemektedir?"

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)