Törene Müjdat Gezen protestosu damga vurdu


Afife Jale Ödülleri gecesine sanatçıların protestoları damga vurdu.

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, önceki gece Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Geceye sunucu Korhan Abay’ın attığı takla, muhafazakâr belediye bürokratı tiplemesi yapan Müjdat Gezen ve Şehir Tiyatroları protestosu damga vurdu.

Ödül töreninin açılışını tiyatro sanatçısı Haldun Dormen yaptı. Dormen konuşmasında her hafta perde açan 300’e yakın tiyatro olduğunu belirtip, “Bizlere sert davranan siyasetçilere, Atatürk’ün ‘Efendiler! Bakan, başbakan hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Ancak sanatçı olamazsınız’ sözünü hatırlatmak istiyorum” dedi. Dormen’in ardından sahneye gelen gecenin sunucusu Korhan Abay ise sözlerine, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e atıfta bulunarak başladı. “Nereden bileceğim bu gece mutlu olduğunuzu, bir kişi bile takla atmadı” diyen Abay, “Ben Afife Ödülleri Töreni’nde olduğum için gerçekten mutluyum” dedi ve salondaki herkesi şaşırtan bir hareketle takla attı. Gecenin en akılda kalıcı sahnelerinden bir diğeri ise Müjdat Gezen’in Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’nü Nedret Güvenç’e takdim etmek üzere sahneye çıkmasıyla yaşandı. Muhafazakâr belediye bürokratı tiplemesiyle çıkan Gezen, tokalaşmak için elini uzatan Nedret Güvenç’le tokalaşmadı, elini göğsüne götürerek teşekkür etti. Canlandırmanın ardından, “Ben 20 yıllık temizlik görevlisiyken şimdi yönetim katına çıktım” diyerek Şehir Tiyatroları’ndaki yönetmelik değişikliğini protesto eden Gezen alkışlandı.

İBB’nin sekiz kategoride ödül kazandığı gecede, yılın en başarılı prodüksiyon ödülü DOT Tiyatrosu’nun kapalı gişe oynayan oyunu ‘Süpernova’ya verildi. Ödülü almak üzere sahneye çıkan DOT Tiyatro’nun kurucusu Murat Daltaban, teşekkür konuşmasında “Biz serseriler hikâyeler anlatırız hem de güzel ve tatlı hikâyeler… Bu günlerin de hikâyeleri anlatılacak. Sanat uzun, hayat kısa” ifadelerini kullandı.

Yurt
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)