Arınç'tan Fethullan Gülen'e selam



Bursa'da düzenlenen 10'uncu Türkçe Olimpiyatları'na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı konuşmada Fetullah Gülen'e, "O muhteşem insana, hüzünlü gurbetten şükranlarımı sunuyorum" diyerek selam yolladı.

Bursa'da bu yıl 25 ülkeden, 65 çocuğun katıldığı 10'uncu Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere özel bir jetle kente gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin gösterilerini izledi.

Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Arınç, 20 yıldır Türk Okulları'nı takip ettiğini ve gittiği her ülkede devlet başkanlarına, başbakanlara bu okulları anlattığını söyledi.

Konuşmasında Fettullah Gülen'e de selam gönderen Arınç, şunları söyledi:

"Teşekkür edecek çok insan var. Ancak vefakarlık içinde bir kişiyi unatmamak lazım. Bu muhteşem bir eser. Bu eserin müessiri yok mu? Bu hizmetlere yön ve fikir veren, hedef gösteren, teşvik eden, arkasında duran birisi yok mu? Elbette hayatını iman ve Kuran'a hizmet etmeyeadamış, eğitim hizmetlerine gönül vermiş, fedakarlık ve feragatı öğretmiş güzel bir insana, büyük metüfekkire, büyük dava adamına şükran borcumuz var. O muhterem insana, hüzünlü gurbetten, şimdi Bursa'yı seyreden bu güzel insana, muhterem Fettullah Gülen Hoca Efendi'ye şükranlarımızı sunuyorum, Rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin. Bu hizmet bütün dünyayı kaplıyor. Türkiye'de ve dünyada bu okullar sayesinde gönülleri sevgi dolan milyonlarca insan, seni hatırlıyor ve hatırlatıyor."


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)