Başbakan zinayı nasıl açıklayacak?



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürtaj tartışmalarına ilişkin, "Kürtaja cinayet diyen Başbakan, serbest bıraktığı zinayı nasıl açıklayacak ve bu konudaki sicilini nasıl temize çıkaracaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''AKP'nin, Başbakan için koltuk siparişi, birkaç yıl sonrası için makam oluşturma ısrarının, Türkiye'nin içine girdiği ortamı daha da koyulaştığını'' söyledi.

Başkanlık Sistemi

''Başbakan Erdoğan, başkanlık hülyasına dalarak, tek bilen, tek tayin eden, tek seçen ve tek belirleyen olabilmek için çırpınmaktadır'' ifadesini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

''Bu itibarla yarı başkanlık sistemi ve atamayla başbakan tayini bu kapsamda dillendirilmekte ve Başbakan'ın icazetiyle kamuoyuna servis edilmektedir. Gelişmeler böyle giderse, bu kafa yapısının kendisinden sonra başbakanlık makamını marjinalleştireceğini ve ufalayacağını işaret etmektedir.

Üstelik, Türkiye'yi ve devletin varlığını şahsına direk bağlamak ve bu yolla tiranlaşmak için her yolu deneyeceğini göstermektedir. Atamayla oluşturulması planlanan başbakanlık fikrinin başkaca bir izahı bize göre bulunmamaktadır.

Şurası açıktır ki böylesi bir projeyi, 'başka ülkelerde uygulanıyor' diyerek ısmarlamak, Başbakan Erdoğan'ın demokrasiye ve millet iradesine suikastı, saygısızlığı ve saldırısıyla izah edilebilecektir.

Tüm emareler bu zihniyetin kendisinden sonra geriye hiçbir şeyi bırakmayacağının, talanı ve yağmayı siyasetin her tarafına sıçratacağının delilleriyle doludur. Başbakan Erdoğan, çoban kulübesinde padişahlık rüyası görmekten kısa sürede pişmanlıklarla uyanacak ve önünde yaptıklarının vebaline katlanmaktan başka bir şansı da inşallah olmayacaktır.''

"Şeytan üçgeni''

''İşin ilginç tarafı ise AKP, BDP ve CHP'nin aynı bölücülük havzasından ve havasından nasıl istifade ettiklerinin bu vesileyle ortaya çıkmasıdır'' diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sanki ellerine tutuşturulmuş müşterek metin ve her derde deva reçete vardır da bundan bir bizim haberimiz gecikmeyle olmaktadır. CHP, TBMM Başkanlığı'na, sözde Kürt sorununun Meclis çatısı altında çözümü için bazı önerilerini iletmiştir. Bu kapsamda, sözde Kürt sorunun ülkemizin gündeminde sürekli olarak ve üst sıralarda yer almaya devam ettiği, meselenin çözülememesinin bir sonucu olarak da şiddet ve terör olaylarının sürdüğü ifade edilmiştir. CHP önerilerinin merkezinde de TBMM bünyesinde bir 'Toplumsal Mutabakat Komisyonu', sivil alanda da TBMM bağlantılı ve koordineli şekilde faaliyet gösterecek, 'Akil İnsanlar Grubu' oluşturulması yer almıştır. Bir defa CHP'nin Meclis'e sunduğu metnin yalnızca iki yerinde teröre dolaylı atıf yapılmış ve her şey sözde Kürt sorununa bağlanmıştır.

Dikkatimizi daha da fazla çeken bir başka husus ise CHP'ye göre ülkede bölücü terör diye bir sorunun olmadığıyla ilgilidir. Kısacası, öneri setinde sözde Kürt sorunu her şeyin başına koyulmuş ve böylelikle CHP bu konudaki niyet ve kalitesini gözler önüne açıkça sermiştir.

Şurasını hemen söylemek isterim ki CHP'nin yaklaşım ve önerileri PKK maşalarıyla ve İmralı canisinin saçmalıklarıyla neredeyse bire bir aynıdır. PKK ağzı, bölücü lügati, bölünme parolasının şifreleri CHP tarafından sahiplenilmiştir.''

Kürtaj tartışmaları

Kürtaj tartışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bahçeli şunları söyledi:

"Başbakan gündem saptırmak hedefiyle, bilhassa her Kürtaj bir Uludere'dir teşbihi sakıncalarla doludur. Bu tartışmanın ortasında 3. köprü ihalesi göz kaş arasında yapılmıştır. Kürtaj ile Uludere'nin birleştirilmesi, değirmende yoğurt öğütmekle aynı zekadır. Kürtaja cinayet diyen Başbakan, serbest bıraktığı zinayı nasıl açıklayacak ve bu konudaki sicilini nasıl temize çıkaracaktır. Biz parti olarak islami, insani ve tıbbi olarak Kürtaja karşıyız ve onaylamıyoruz. Ancak tıbbi gerekçelerle birlikte elbette belirli bir s üreyi aşmamak kaydıyla kürtaja izin verilmelidir. Bununla birlikte bu konunun esasını uzmanlarımıza bırakılması bizim en temel tercihimizdir"


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)