Erdoğan'ın çocuklarının işleri yolunda



Başbakan Erdoğan’ın büyük oğlu Burak’tan sonra küçük çocukları da ticarete atıldı.

Başbakan Erdoğan’ın büyük oğlu Burak’tan sonra küçük çocukları da ticarete atıldı. Bilal Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan, kebap işine girdi. Arka arkaya İstanbul’da şube açılışları yapan Bilal ve Sümeyye Erdoğan’ın iki de küçük ortağı var. Bilal ve Sümeyye Erdoğan’ın 1.5 milyon TL sermayeli kebap şirketinin bilinmeyen öyküsü şöyle:

Başbakan’ın çocuklarının firmasının adı Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited Şirketi. Şirketin kuruluş tarihi 27 Ağustos 2009. Ancak Ticaret Sicil Gazetesi’nde 2 Eylül 2009’da yayınlandı. Buna göre şirketin ortakları Necmeddin Bilal Erdoğan, Mustafa Esenkal ve Ali Bahadır Yeşil. Şirketin ilk 10 yıl için müdürlüklerine Bilal Erdoğan dışındaki iki ortak atandı.

Sermaye 300 bin TL

Şirketin kuruluşunda sermayesi 300 bin TL olarak belirlendi. Bunun 120 bini Bilal Erdoğan, 120 bini Mustafa Esenkal ve 60 bini Ali Bahadır Yeşil’e ait olarak gösterildi. Şirket bilgilerinin Ticaret Gazetesi’nde yayınlanmasından iki ay sonra ilk şube açılışı yapıldı. Bilal Erdoğan ve ortakları 30 Kasım 2009’da yaptıkları toplantıda Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde kebap dükkanı açılmasını kararlaştırdılar.

Gurme ortak geldi

İlk şube açılışı 8 Aralık 2009’da Ticaret Sicil’de yayınlandı. Ancak kararı 30 Kasım’da alınmıştı. Aynı tarihte ortaklar ikinci bir karar daha aldı. Viaport AVM’de faaliyet gösteren Gurme Izgara Anonim Şirketi, Doruk Izgara’ya ‘ortak’ olarak dahil edildi. Mustafa Esenkal, 120 bin TL’lik hissesinin 60 binini Gurme Izgara’ya devretti. Diğer ortak Ali Bahadır Yeşil de 60 bin TL’lik hissesinin 30’ni Gurme’ye devretti. Böylece şirkette Gurme’nin payı 90 bin TL’ye çıktı.

Gurme Izgara’yı şirkette Fatih Özdemir temsil etti. Sonradan ortak giren Özdemir ayrıca Gurme’de ortağı olan Burhan Yılman‘la birlikte Doruk Izgara’nın müdürlük görevini de üstlendi.
Bilal Erdoğan’ın büyük ortağı olduğu Doruk Izgara, sonradan ortak aldığı Gurme Izgara ile yollarını 8 ay sonra ayırdı. Gurme’ye ait olan 90 bin TL’lik hisse Başbakan’ın küçük kızı Sümeyye Erdoğan’a devredildi. Yeni ortaklıklarla birlikte Ağustos 2010 itibariyle şirketin hisseleri şöyle oluştu: Bilal Erdoğan 120 bin, Sümeyye Erdoğan 90 bin, Mustafa Esenkal 60 bin ve Ali Bahadır Yeşil 30 bin TL. Hisse devirleriyle birlikte Fatih Özdemir ve Burhan Yılman’ın müdürlük görevlerine son verildi, tüm yetkileri kaldırıldı.

Atılım ’Doruk’ta

Bilal Erdoğan, kardeşi dışındaki iki küçük ortağına hissesinden küçük bir bölüm devretti. 11 Şubat 2011’de yapılan ortaklar kurul kararıyla Bilal Erdoğan, 120 bin TL’lik hissesinden Ali Bahadır Yeşil’e 3 bin 750 TL, Mustafa Esenkal’a ise 7 bin 500 TL’lik devirde bulundu. 2009’da şirket kurulduğunda Sultangazi’de bir yer merkez olarak tutuldu. Ancak 2 yıl sonra semt değişikliğine gidildi. 1 Nisan 2011’de alınan kararla şirketin merkezi Beyoğlu’na taşındı. 2012 yılı Doruk Izgara için atılım yılı oldu. 20 Mart 2012’de toplanan ortaklar 2 şube açılışına birden karar verdi. Şaşkınbakkal’da Yufka Dürüm İşleri adı altında yeni bir şube açıldı. Ayrıca Büyükçekmece’de Gülhane Izgara Kebap adı altında üçüncü şube açılışı gerçekleştirildi.


Sözcü
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)