Gazetecilere özgürlük eylemi!



Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun (GÖP), 100’ü aşkın tutuklu gazeteci için düzenlediği "Tanıklık Günleri" Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde başladı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan grup, "Hapisteki gazetecilere özgürlük" yazılı pankart açtı. Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerin anlatılacağı ve 18 gün devam edecek tanıklık günlerinin ilkinde DİHA’dan Kenan Kırkaya, Atılım Gazetesi’nden Sedat Şenoğlu, Özgür Halk Dergisi’nden Sevcan Atak, Ulusal Kanal’dan Turhan Özlü ve BirGün Gazetesi’nden Zeynep Kuray’ın gazetecilik faaliyetlerinin, iddianamelere "terör örgütü faaliyeti" olarak yansıdığı savunuldu.

"ZİNCİRLERİMİZİ KIRMAK İÇİN MEYDANLARA ÇIKIYORUZ"

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan İpekçi eylemde yaptığı konuşmada açılan davalar ve yaklaşık 10 bini bulan soruşturmayla birçok gazetecinin tutuklanma tehlikesi altında bulunduğunu ifade etti. İpekçi, "Biz gazeteciler baskı ve tehditlerle mesleğimizin gereklerini yerine getirmekten alıkonulmaya karşıyız. Tasmalarınızı ve hakaretlerinizi size bırakıyoruz. Bizler bugün zincirlerimizi kırmak, etrafımızdaki demir parmaklıkları kaldırmak için yeniden meydanlara çıkıyoruz" diye konuştu.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)