Gökçek’i kürtaj açıklamaları nedeniyle protesto ettik



Protesto eden kadınlar konuştu

Melih Gökçek'i yumurta atarak protesto eden kadınlar, şikayette bulunacaklarını söyledi
ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisine yönelik ’yumurtalı protestoyu’, ’Bu CHP’nin işi’ demesine tepki gösteren yumurtalı eylemciler, "Gökçek’i kürtaj açıklamaları nedeniyle protesto ettik. Gökçek ve korumaları bize şiddet uyguladılar, şikayetçiyiz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yumurtalı protesto gerçekleştiren üniversite öğrencileri Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk, Gökçek’in ’Bu işin arkasında CHP var’ açıklamasına tepki gösterdi. Uyanık ve Merttürk, Gökçek’i sadece kürtaj açıklamaları nedeniyle protesto ettikleri belirterek şunları söyledi:

"Sivil bir insatifiyiz. Başbakan Erdoğan’ın kürtaj ile ilgili açıklamalarının ardından eylem kararı aldık. Bir gün önce arkadaşlarımız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde eylem yapıp, gözaltına alınmışlardı. Gökçek’in televizyondaki kürtaj ile ilgili açıklamasının ardından kendisine yönelik eylem kararı aldık. Yumurtalı protesto da böyle gerçekleşti. Gökçek’i sadece kürtaj açıklamalarıyla ilgili protesto ettik. CHP ile uzaktan yakından ilgimiz yok, hiç bir siyasi parti ile de bağımız yok. Biz sivil bir insiyatifiz. Gökçek, kadınların protestosundan korktuğu için şimdi suçlu arıyor. Kadın insiyatifi olarak Gökçek’in peşini bırakmayacağız, her platformda protesto edeceğiz."

’BİR DAHA, BÖYLE KOLAY KURTULAMAZSINIZ’

Yumurtalı protestonun ardından Gökçek’in ve korumalarının sert müdahalesiyle karşılaştıklarını kaydeden Neslihan Uyanık, "Gökçek, önce saçlarımdan ardından da kolumdan tutarak korumalarına ’Alın bunu’ diye talimat verdi. Ardından da beni itti" iddialarında bulundu. Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk şöyle konuştu:

"Gökçek’in korumaları bizi sürükleyerek dükkana soktular. İçerde 2 saat tuttular ve sonra gelen polis ekiplerine teslim ettiler. Gökçek’in korumalarından biri, ’Benim 5 yaşında bir çocuğum var,Gökçek 15 yıldır bana bakıyor, ekmeğimi veriyor. Onun için canımızı veririz. Bir daha böyle bişey olursa bu kadar kolay kurtulamayacaksınız’ diye tehdit etti."

’GÖKÇEK VE KORUMALARDAN ŞİKAYETÇİ OLDUK’

Polis ekiplerinin kendilerini alarak Adli Tıp Kurumu’ndan sağlık kontrolünden geçirdiğini belirten Uyanık ve Merttürk, "Bir gece Emniyette sorgulandık, ardından sabah savcılığa sevk edildik. Burada nöbetçi savcılık tarafından serbest bırakıldık. Gökçek ve korumaları bizi darp etti. Sağlık kontrolünden de bunları anlattık ve raporlarımıza yazdırdık. Gökçek ve korumalarından da şikayetçi olduk" dedi.

GÖKÇEK ’CHP’NİN İŞİ’ DEMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, kadınların kendisine yönelik yumurtalı protestosunun CHP’nin işi olduğunu ileri sürerek, "Bu işin organize olduğunu gösteriyor. Bu CHP’nin işi. Orada olan kadınlar yumrukları havada bir şekilde protesto ettiler. Hepsi CHP’lilerdi" iddiasında bulunmuştu.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)