Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar



CHP Gerel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Gerel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasından satır başları şöyle:

Bodrum belediye başkanı ısrar ettiler bizim paritye gel diye adam gelmedi diye tutukladılar, ellerine kelepçe taktılar. O başkan merak etmesin Bodrum'un kalbinde o. Gidin Bodrum'a bütün dükkanlarda belediye başkanının fotoğrafları var. Bizim belediyemiz her kuruşu yerli yerinde harcıyor. Erdoğan'a dedim istediğin belediye başkanını seç bizimki ile televizyonda yarışsınlar dedim yine söylüyorum. İstanbul'un nasış yağmalandığını ben biliyorum sende biliyorsun.

İstanbul'un deprem riski var. 480 alan çadır için ayrıldı şimdi bu sayı 200'e düştü. Deprem olsa insanlar perişan olacak. Yönetici geleceği düşünmek zorundadır.

Niye bu alanları talan ediyorsun. 10 yıl bir iktidar için çok büyük bir süredir. Hiçbir zaman mazaret üretemezler. 10 yıldr harcadığın para 1 trilyon 397 milyon dolar harcadın. Sen hangi sorunu çözdün.

İşsizlik mi? Hayır.Ekonomiyi büyütüyordunuz ne oldu? Elin parasıyla büyürseniz böyle olur. Alın teri ile büyüyeceksiniz. Bu kadar sorun var anayasayı değiştirdiler. Herkeste bir endişe var... Dar alana giriyor Türkiye. Sorunların arkasından giden bir hükümet var. Kendi gazeteleri o yazarlar Uludere olayı için eleştiriyorlar. Sen misin yapmayın diyen işine son. Ali Akel'den söz ediyorum.

Ali Akel'i susturdular mı hayır. Akel, yuvamdan ayrı bırakıldığım için üzgünüm ama vicdanım rahat, herkesi anlıyorum çünkü zor zamanlar vardır biz o dönemlerden geçiyoruz. Bu dönemlerde yazmanın bedeli vardır bende ödedim.

Hakan Albayrak'ı da kutluyorum madem yollarınızı ayırdınız bende yazmam bu gazetede dedi. Bu arkadaşlarımız CHP'li değil ama hiçbir zaman biz bunlarla yolunuzu ayırın diye bir düşünce aklımızdan bile geçmedi. Demokrasi dediğimiz olgu budur. Bu kişşiler olduğu sürece bu ülkede karamsarlığa yer yoktur. Sağdan da soldan da demokrasi için bedel ödemeyi göze almışsa bu ülkenin umudu vardır.

Bunlar olurken halk gerçeklere ne kadar kilşitleniyor. Başbakan o kadar güçlü bir söylemle yola öıkıyorki toplum geriliyor. O zamanda onun yandaşları acaba ne oluyor diye başka bir soruna kilitleniyor. Toplumu geren insanın enden gerdiğini düşünemiyor.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)