'Sütler bozuk' diyen laboratuvar kapatıldı



“Okul Sütü bozuk” raporu veren laboratuvar kapatıldı. AKP eski Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’a ait olan ve açılışı Başbakan tarafından yapılan Aynes firmasının MEB için ürettiği sütlerin bozuk olduğu açıklanmıştı. Açıklamanın ardından süt ihalesinin iptal edilmesi ve firmaya yaptırım beklenirken “bozuk raporu” veren laboratuvarın kapatıldığı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Aynes firması bir açıklama yaparak “Okul sütlerimizde problem yoktur Denizli Tarım İl Müdürlüğüne bağlı laboratuar, AB’ye süt ürünleri ihracatı için FVO (Food and Veterinary Office) misyonunca yapılan denetimlerdeki analizlerin yanlışlığı ortaya çıkınca, Bakanlık tarafından Mikrobiyal analizleri yapmada yeterli olmadığı gerekçesiyle kapatılmıştır. Bu analizde, ortamdan bulaşma riskine karşın, analizin yapıldığı ortamın steril ve fiziki şartlarının uygun olması gerekmektedir” denildi.



Aynes firmasının okul sütü projesi kapsamında ürettiği sütler için “Bu sütler üzerinde Denizli ve Ankara’da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından yapılan inceleme sonucunda öğrencilere dağıtılarak içirilen sütlerin “Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”ne uygun olmadığı tespit edilmiştir.” denilerek sağlığa uygun bulunmamış ve toplatma kararı alınmıştı.
Okul sütüne bozuk raporu veren Denizli Tarım İl Müdürlüğüne bağlı laboratuarın ise bakanlık tarafından “yetersiz” gerekçesiyle kapatıldığını açıkladı.


Eğitimciyiz
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)