Tecavüzden olan çocuğu kirli görmek insanlık dışı



Sağlık Bakanı Akdağ, tecavüze uğrayan kadının çocuğunu kirli görmenin insanlık dışı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj tartışmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, "Tecavüze uğrayan kadının çocuğunu kirli görmek insanlık dışı" dedi.

Akdağ, Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 20 ülkenin sağlık bakanlarının katılacağı ''Sağlık Liderleri Forumu''na katılmak üzere ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, kürtaj konusundaki düzenlemeye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kendileri için asıl olanın, hem annenin hem de bebeğin sağlığını koruyacak şekilde bir orta yol bulmak olduğunu vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti: ''Türkiye'de kürtaj maalesef aile ve çocuk planlaması yönteminde kullanılıyor, bu çok yanlış. Bu anneler için de çok yanlıştır. Kürtajın anneye inanılmaz zararları var. Kanama, rahim yırtılması, kısırlık, yapışıklıklar, enfeksiyonlar ve bunlara bağlı ağır durumlar, kanamalar, kanser eğilimi, bunları biz kadınlara anlatmayacak mıyız? Bu tartışmanın Türkiye gündeminde bulunması kadınların yararınadır.''

Bakan Akdağ, bu konuyu bu şekilde çarpıtarak tartışan bazı muhalefet milletvekillerine, bazı kadın örgütü üyelerine, bazı medya mensuplarına ve bazı hukukçulara, mal bulmuş mağribi gibi konuyu yanlış tarafından gündemde tutmaya çalışanlara seslenmek istediğini belirterek, şöyle dedi: ''Tecavüze uğramış bir kadının, bir hamile annenin çocuğunu alsanız da o annenin mağduriyetini ortadan kaldıramazsınız. O anne ağır bir şekilde mağdur olmuş bir insandır. Dolayısıyla tecavüzcüye verilen cezaları gelin ağırlaştıralım. Bir tecavüzcüye en ağır ne ceza verilebilir? Müebbet hapis cezası... Gelin bunu tartışalım. Konuyu bu mesele üzerinden tartışanlara sesleniyorum; bu teklifimi nasıl değerlendiriyorlar ve destek verecekler mi? Tecavüze uğramış bir kadın belki de bu toplumun en çok şefkate layık olan insanlarından biridir, tıpkı karnındaki bebek gibi. O bebek alınabilir-alınmayabilir tartışmasını bir kenara bırakalım. Onun mağduriyetini önlemek, caydırıcı olmak açısından gelin tecavüze yeltenen, bu işe sebep olan kimse, verilecek en ağır cezayı verelim. Eğer insanın haklarını, kadının haklarını koruyorsak, tecavüze uğrayan kadının hakkını koruyacaksak, bunun arkasında durmak gerekir.''

Tecavüze uğrayan bir kadının aslında tertemiz bir kadın olduğunu vurgulayan Akdağ, ''O kirlenmiş bir insan değildir. Tamamen masumdur. Tabii ki aynı zamanda mağdurdur, zulme uğramıştır. Bir defa bunun çok iyi bilinmesi lazım. Yani yanlış töre anlayışların kadına bu bakışı kesinlikle kabul edilemez'' şeklinde konuştu.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)