Temiz Türkiyem Yarışması sonuçlandı



'Temiz Türkiyem Yarışması' en temiz kentini ve köyünü seçti. Birincilik hangi şehrin...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın en temiz kent, köy, organize sanayi bölgesi ve sanayi tesisi kategorilerinde düzenlediği ”Temiz Türkiyem Yarışması” sonuçlandı.
Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürüten kurum ve kuruluşlara yönelik düzenlenen ”Türkiye’nin en temiz kenti”, ”Türkiye’nin en temiz köyü”, ”Türkiye’nin en temiz organize sanayi bölgesi” ve ”Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi” yarışmalarının kazananları belirlendi.
Türkiye’nin en temiz köyü yarışmasında, İzmir’in Bademli köyü birinci oldu. Kahramanmaraş’ın Hacıağalar köyü ikinci, Kırklareli’nin Armağan köyü ise üçüncü seçildi.

İSTANBUL'A BİRİNCİLİK

Türkiye’nin en temiz kenti yarışmasında, büyükşehir belediyeleri kategorisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi birinciliğe, Bursa Büyükşehir Belediyesi ikinciliğe ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi üçüncülüğe layık
görüldü.
Nüfusu 50 bin ve 750 bin arasında olan belediyelerde birincilik ödülünü Denizli, ikincilik ödülünü Bolu ve üçüncülük ödülünü Kütahya belediyesi kazandı.
Türkiye’nin en temiz kenti yarışmasında nüfusu 10 bin ve 50 bin arasında olan belediyelerde ise birinciliği Didim, ikinciliği Eğirdir, üçüncülüğü Çiftlikköy elde etti.

EN TEMİZ ORGANİZE SANAYİ KOCAELİ

Türkiye’nin en temiz organize sanayi bölgesi yarışmasında, Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi birinci seçilirken, Kocaeli TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ikinciliğe, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ise üçüncülüğe layık görüldü.
Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi yarışmasında, Çimsa Çimento Sanayi birinciliği kazanırken, Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi ikinci, Ford Otomotiv Sanayi üçüncü oldu.
Dereceye giren köylere ödül olarak Çevre Beratı, bilgisayar ve yazıcı hediye edilecek. Köylerin bağlı bulunduğu İzmir, Kahramanmaraş ve Kırklareli İl Özel idarelerine de Bakanlık tarafından çöp toplama aracı verilecek.
Dereceye giren büyükşehir belediyelerine Çevre Beratı, belediyelere Çevre Beratı ve vidanjör, organize sanayi bölgesi ve sanayi tesislerine de ”Çevre Beratı” hediye edilecek.
Ödüller, bu akşam saat 19.00’da Beşiktaş Four Seasons Otel’de yapılacak ”Dünya Çevre Günü” kutlamalarında takdim edilecek.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)