Yorumsuz Haberler


CNN Türk’te Medya Mahallesi programı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile konuşan Ayşenur Arslan soruyor:

“CHP neden seçmen tarafından anlaşılmıyor?”

Kılıçdaroğlu: “Biz yurtdışında gayet iyi anlaşılıyoruz.”

Ayşenur Arslan: “Size yurtdışındakiler oy vermiyor. (CHP’yi) Buradakilerin anlaması gerekmiyor mu?”

Arslan’ın bu sözü üzerine Kılıçdaroğlu sessiz kalıyor. (28.5.2012- Gazeteler.)

***

Aynı gün: Açılışını ünlü bestekâr Brahms’ın yaptığı 1500 kişilik tarihi Ton Halle Zürih Konser Salonu’nda konser veren Fazıl Say dakikalarca ayakta alkışlandı.

2 Haziran 2012: Twitter’da yazdıklarıyla dini aşağılamakla suçladığı ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın 1.5 yıl yıla kadar hapsini isteyen savcı, yazılanların ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını, 3 dinin kutsal değerlerini aşağılama kastı taşıdığını öne sürdü.

Daha önce hakkında hapisle sonuçlanacak dava açılacağı haberlerini yorumlayan Fazıl Say; “Bir yıl cezaevinde kalırsam sanat hayatım sona erer” demişti. (Gazeteler.)

Daha önceki haberler:

Say’ın, Türkiye’yi terk edeceğini açıklamasından sonra; Başbakan RTE’nin, “Giderse gitsin. Nüfustan bir kişi azalmış olur” biçimde görüş bildirdiği gazetelerde yer aldı.

***

Adalet Bakanlığı özel yetkili mahkemelerin yetkilerini kısıtlayan yasa tasarısı hazırlıyor. Bu düzenleme Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda tutuklu yargılanan çoğu asker 800 kadar sanığın (yargıç kararı ile) tahliyesini sağlayacak.

Tasarı yıllardır hüküm giymeden içeride yatan, tahliye talepleri (yargıçlar tarafından sürekli reddedilen) tutuklu milletvekilleri için de umut ışığı oldu. (1.6.2012 - Gazeteler.)

RTE, üç muhalif partinin yasa önerisini reddetmiş, tutuklu vekillerin yasa yoluyla değil, ancak mahkeme (yargıç) kararıyla tahliye olabileceklerini açıklamıştı.

***

“Adalet kazan / Biz kepçe” (Can Yücel).

***

Başbakan RTE, Dolmabahçe’deki Bezm-i Âlem Valide Sultan Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta vatandaşların gösterilerine el sallayarak karşılık verdikten sonra kendisine yaklaşan bir Arap turistin “Esselamünaleyküm” sözlerine, önce elini sıkarak ve sonra “I love you” diye karşılık verdi (2.6.2012 - Milliyet.)

Bir TV programında ise kendisine “Esselamünaleyküm” diyen birine, “Merhaba” diye yanıt veren sanatçı Gülben Ergen’e Twitter’da hakaretler yağdı.

***

Geçen aylarda yayımına ara verilen Maya dergisinin son sayısında “Erkek Kedi Ağaca Çıkmış” başlığı altında şu yazı yayımlandı:

Prof. Özcan Köknel “Çatışan Değerlerimiz” adlı kitabında şöyle bir örnek vermiş:

Soru: Erkek kedi ağaca çıkmış ve inmek bilmiyor. Kediyi ağaçtan indirmek için ne yaparsınız?

Şıklar:

1) Ağaca tırmanırsınız. 2) Merdiven dayayıp tırmanırsınız. 3) “Gel pisi pisi” diye seslenirsiniz. 4) Dişi bir kedi getirirsiniz. 5) İtfaiyeyi çağırırsınız.

Sorunun değerlendirilmesi:

1) Ağaca tırmandıysanız cesur ve girişkensiniz. İyi bir “satış temsilcisi” olursunuz. 2) Ağaca merdiven dayadıysanız, hedefe hangi yöntemle ulaşacağınızı planlayabiliyorsunuz. İyi bir “halkla ilişkiler müdürü” olursunuz. 3) “Gel pisi pisi” diye seslendiyseniz, saflık derecesinde iyimsersiniz. Ne yaparsanız yapın, sakın kendi işinizi kurmayın. 4) Dişi bir kedi getirdiyseniz; kendi işinizi kurup çok başarılı ve ünlü olabilirsiniz. 5) İtfaiye gibi kurtarıcı görevlileri aradıysanız; sorumluluğu başkalarına atmayı beceren “iyi bir üst düzey yönetici” olursunuz.

Bu alıntıya ek yapanlar olmuş:

6) Ağacı kesersiniz, böylece başka kedilerin çıkmasını da engellemiş olursunuz. Sizden mükemmel bir “kamu yöneticisi” olur... 7) “Bana ne” deyip yolunuza devam edersiniz. Sizden çok iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olur. 8) Kendiniz dişi kedi kılığına girip ağacın altında cilve yaparsanız; magazin medya peşinizi bırakmaz, şöhret olursunuz. 9) Kediyi silahla vurursunuz ve ağaçtan düşer. Amaç kediyi ağaçtan indirmek değil miydi? Sizden çok iyi bir “darbeci paşa” olur. 10) Yüksek bir yere çıkıp çevrede biriken topluluğa kedileri ne kadar sevdiğinizi anlatırsınız. Sizden çok iyi “CHP Genel Başkanı” olur. 11) Kediye bağırıp çağırıp hakaret, tehdit ederek indirmeye kalkarsanız sizden çok iyi “AKP Genel Başkanı” olur.

İyi pazarlar!

Cüneyt Arcayürek
Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)