150 bin lira çöpte


6 yıldır hiç kullanılmayan TBMM Başkanlık Konutu yapılan bakıma karşın yıkılıyor.

TBMM Başkanlık Divanı tarafından başkanlık konutunun yıkılıp yenisinin inşa edilmesi için TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı’na sessiz sedasız bir şekilde yetki verilirken konutun hiç kullanılmamasına karşın son 6 yılda 150 bin TL tutarında harcama yapıldığı ortaya çıktı. Son 6 yılda bakımına 150 bin TL harcanan konut yıkılarak yeniden yapılacak.

Başbakanlık’ın 300 milyon TL’ye Söğütözü’ne yapılacak yeni resmi konutuna ilişkin tartışmalar sürerken Çankaya’daki TBMM Başkanlık Konutu’nun da yıkılarak yeniden yapılması için çalışmalar başladı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, resmi konutun yapımı için 6 Ocak 2012 tarihinde TBMM Başkanlık Divanı’nın TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı’na yetki devrettiğini açıkladı.

‘Ekonomik ömrü bitti’

Sağlam, TBMM Başkanlık Konutu olarak kullanılan yapının Yunan sefareti olarak kullanıldığını, 1984 yılından sonra TBMM Başkanlığı’na tahsis edildiğini ifade etti.

Resmi konutun bodrum kat, zemin kat ve birinci kattan oluşan toplam 829.61 metrekare kullanım alanına sahip olduğunu, resmi konutun inşaat malzeme kalitesinin düşük olup “ekonomik ömrünü tamamladığını” kaydeden Sağlam, konutta yemek salonu ve kabul salonu bulunmadığını söyledi. Sağlam, yeni yapılacak konutun maliyetini ise açıklamadı.

Sağlam, TBMM Başkanlık Konutu’nun kullanılmamasına karşın onarım ve bakıma 2006 yılından bugüne kadar 150 bin TL tutarında harcama yapıldığını belirtti.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)