Bilişim Zirvesi İstanbul'da yapılacak


İnterpromedya tarafından 2000 yılından bu yana düzenlenen ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi, bu yıl, ''Sonraki Adım'' teması ile gerçekleştirilecek.

Vodafone'un ana sponsorluğu, Anadolu Ajansı'nın basın sponsorluğunda, Avrasya bölgesinin iş ve teknoloji dünyasını İstanbul'da buluşturmaya hazırlanan zirve, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, AB Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Avrupa Telekom Operatörleri Birliği (ETNO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB), Güney Asya-Orta Doğu-Kuzey Afrika Telekom Konseyi (SAMENA) gibi kurumların yanı sıra ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının da destek aldı.

Bu yıl ''Sonraki Adım'' teması altında düzenlenecek zirve, Avrasya ülkelerinden katılımcıları İstanbul'da buluşturarak, teknolojinin iş ve toplumsal yaşamı bir sonraki adımda nasıl şekillendireceğine ışık tutmayı amaçlıyor. Düzenlendiği son 12 yılda pek çok yeni iş birliği ve yatırım kararlarının alınmasına zemin hazırlayan zirve, Avrasya'nın en etkili iş ve teknoloji platformu olma iddiası taşıyor.

'Kutsal Ekonomi' kitabının yazarı da zirveye katılacak

Wall Street hareketinin referans aldığı teorisyenlerin başında gelen ve ''Kutsal Ekonomi'' kitabı ile büyük tartışmalara yol açarak kitleleri peşinden sürükleyen Ekonomist Charles Eisenstein'ın da konuşmacı olacağı zirvede, Alcatel-Lucent Bell Laboratuvarları Başkanı Dr. Jeong-Hoon Kim, IBM Zürih Araştırma Laboratuvarı Direktörü ve Yazılım Araştırmaları Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Matthias Kaiserwerth ve Samsung Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı Bum-Coo Cho'yu de sunum yapacak.

Zirve'nin öne çıkan başlıkları arasında akıllı şehir İstanbul, bulut bilişim, büyük veri, dijital oyun, e-sağlık/m-sağlık, e-ticaret/m-ticaret, fatih projesi, finans, mobilişim, pazarlama ve sosyal medya, savunmada bilişim, telekom, ulusal bilgi güvenliği ve siber savaşlar yer alırken, teknoloji sunumları, buluşturma ve eşleştirme toplantıları ve uygulama seminerleri de bulunuyor. Bu yıl 12'incisi gerçekleştirilecek ''ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi'', 11–13 Eylül tarihlerinde, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)